Fotball

Høgmo: - Jeg liker det jeg ser i øynene til spillerne

Landslagssjefen har laget klart, kan velge fra en skadefri tropp og ønsker å begeistre et fullsatt Ullevaal-publikum.

Per-Mathias Høgmo møtte pressen fredag. Med seg hadde han Jo Inge Berget.
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

ULLEVAAL (Aftenposten): Det norske landslaget trente fredag ettermiddag for siste gang på landskamparenaen før lørdagens møte med Malta i den nest siste Em-kvalikkampen.

På pressekonferansen før treningen møtte Høgmo mediene for siste gang før den uhyre viktige kampen.

— Det meste er klart nå. På den siste treningen ser vi etter noen nyanser. Men det meste er klart, sier Høgmo.

Les også

«Defensiv trygghet har endevendt Norges EM-utsikter»

— Jeg er fornøyd med blikket deres

Han inntok podiet sammen med helten fra Kroatia-kampen, Jo Inge Berget, og landslagets mediesjef Svein Graff. Han kunne fortelle at den norske troppen nå er friskmeldt og kampklar. Det betyr at Stefan Johansens nakke er i orden, det samme er Alexander Søderlunds vonde tå. Og Norge kan mønstre A-laget.

— Jeg er fornøyd med det spillerne har gjort på treningsfeltet denne uken. Jeg er fornøyd med det jeg har sett i blikket deres. Fornøyd med holdningen og konsentrasjonen. Vi er veldig godt forberedt, sier landslagssjefen.

Høgmo uttalte i går at kampen kan bli en tålmodighetsprøve. Det er ventet at Norge vil ha ballen og styre mens gjestene vil ligge langt tilbake og vente på sin kontringsmulighet. På topp lurer ringreven Michael Mifsud. Han kan både løpe, skyte og score. Det er Norge naturligvis klar over.

— Vi forventer en vanskelig kamp. Vårt mål er så klart å vinne. Men det kan hende det tar litt tid. Da er det viktig å være tålmodig. Malta slipper heller ikke inn for mange mål, så vi må bare holde ut. Kampen varer i 90 minutter, sier Jo Inge Berget.

- Feiring blir ikke noe problem

Han scoret ett og sto bak det andre da Kroatia ble slått 2-0 for en måned siden. Det la grunnlaget for at Norge med seier i morgen kveld, samt at Bulgaria hjelper oss og tar poeng fra Kroatia i Zagreb, er klare for EM.

— Vi har sett gjennom hele kvaliken, både i vår gruppe, men også i de andre, at det ikke er noen enkle kamper. Det er tette kamper hele veien. Så sjansen vil alltid være til stede for at Bulgaria kan ta poeng fra Kroatia. Men vi må gjøre vår jobb mot Malta, sier Per-Mathias Høgmo.

- Hvordan prepper du spillerne det siste døgnet frem til kamp?

— Jeg startet spillermøtet i dag med å gi ros for tilstedeværelsen spillerne har vist. Nå handler det om en siste finpuss på trening i dag. Og om å glede seg. Det er dette vi jobber for, å møte et fullsatt Ullevaal. Og å løse de oppgavene vi har jobbet med. Og komme til oppgjøret med masse inspirasjon. Vi ønsker å begeistre og glede Ullevaal-publikummet, svarer Høgmo på Aftenpostens spørsmål.

Han fikk spørsmål om hvordan han tror en eventuell feiring av EM-plass lørdag kveld vil se ut i hovedstaden. Høgmo smilte før han svarte:

— Den dagen vi kommer oss til et EM, så tror jeg ikke det blir noe problem med å få til en feiring. Det er vi gode til i Norge. Men vi har et ekstremt fokus på de kampene vi skal gjennomføre og ingenting annet. Vi har et brennende ønske om å lykkes.

Avspark på Ullevaal er klokken 18. De neste dagene står EM-deltagelse på spill! Kort ned ventetiden med disse sakene:

Norges nye landslagsback: - Å være «cocky» har aldri funka for meg, jeg har det ikke i meg.

En norsk gladnyhet og sju andre ting å se opp for denne landslagshelgen.

Bertil Valderhaug kommenterer: Ut med Messi og Ronaldo - nå er det godt nok å være norsk igjen.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball