Fotball

Jerv på direkte opprykk etter sterk seier

Jerv vant toppkampen mot Levanger 2-1 og inntok direkte opprykksplass i 1. divisjon før Sandefjord spiller mandag.

Jerv slo Levanger borte. Her fra en kamp mot Fredrikstad. Foto: Digitalsport.

 • NTB

— Det var vår desidert tøffeste bortekamp. Den er smalere og kortere enn de andre banene og har et steinhardt kunstgress. Vi møter et lag som er veldig gode på å duellere og vinne andreballer ved direkte fotball. Vi er veldig lykkelig over at vi klarte å vippe denne kampen til vår favør. Gutta skal få være stolt av seg selv i dag. Det er bunnsolid mot et sterkt Levanger-lag.sier Arne Sandstø, Jerv-trener, til Fædrelandsvennen.

I en nokså jevnspilt kamp sikret Papa Sow tre poeng til sørlendingene fire minutter før full tid. Han headet inn et innlegg fra Ulrik Berglann og sørget for 2-1. Papa Sow kom fra fransk fotball lavere i divisjonen tidligere i sommer.

- Hvordan smakte scoringen rett før slutt?

— Det er noen tilfeller hvor man blir sinnssyk glad i øyeblikket, men vi ville gjøre taktiske varianter og la inn en mann ekstra i forsvar og fikk inn noen friske bein som gjorde at vi klarte å ri det av, svarer Jerv-sjefen.

Les også

Dette er Jervs nye spiss

Ny kamp onsdag

Alexander Lind ga Jerv ledelsen like før pause. Levanger gikk offensivt ut i 2. omgang. Belønningen kom tidlig. Bendik Bye utnyttet svakt keeperspill hos Øyvind Knutsen.

Arne Sandstøs mannskap klatret opp på annenplass med 39 poeng, ett mer enn Sandefjord som møter Mjøndalen mandag. Levanger på fjerdeplass har 35 poeng. Jerv har nå vunnet fire kamper på rad.

— Hvordan vurderer du muligheten for opprykk?

— Vi tenker som vi har gjort hele sesongen. Vi skal gå gjennom det vi har gjort i dag og vise bilder på det vi må gjenskape for å være gode. Vi er i veldig sterk utviklingsmodus hele veien, og det er en delaktig del av at fokuset på å vinne neste kamp, og vi kommer sikkert til å fortsette med det. De lagene som tror at de er bedre enn de er får juling i 1. divisjon. Vi har et ordentlig feilskjær mot Kongsvinger (5-0-tap i april), ellers har vi vært bra på å være forberedt. Det ser veldig bra ut, sier Sandstø.

Allerede onsdag spiller Jerv hjemme mot Ull/Kisa i Grimstad.

— Nå skal vi få verdens beste buffet på hotellet og sove godt, før vi restituerer og hviler ut så vi er klare til onsdag, sier bergenseren.

Det gjenstår kun ni runder av 1. divisjon denne sesongen. Sist sesong overrasket Jerv med nåværende Start-trener Steinar Pedersen ved roret. Grimstad-gjengen spilte seg helt til kvalifiseringsfinale mot Start hvor det ble 2-4-tap over to kamper.

Les også

Start-Songdal 1-1: Gøy for meg, men holder ikke med uavgjort

KBK på vei opp

Kristiansund nærmer seg så smått eliteserien etter 1-0-seier borte mot formsvake Ranheim (25 poeng). Jean Alassane Mendy ble den store helten da han headet inn en corner. Seieren sendte KBK opp i 45 poeng.

Sandnes Ulf innehar femteplassen med 32 poeng. Pontus Engblom ga de himmelblå ledelsen før pause, men jumbo Bryne sørget for 1-1 i rogalandsoppgjøret da Aram Khalili stanget inn utligningen seks minutter før slutt.

Kongsvinger er det siste laget på kvalifiseringsplass. KIL tok ledelsen, men Strømmen snudde til 1-2 på Gjemselund. I sist minutt kunne Mame Cheick Niang berge ett poeng da han satte inn en retur. Kongsvinger har som Sandnes Ulf 32 poeng.

Resten av runden:

KFUM Oslo – Fredrikstad 2-2, Kongsvinger – Strømmen 2-2, Ranheim – Kristiansund 0-1, Raufoss – Hødd 2-0, Sandnes Ulf – Bryne 1-1, Ull/Kisa – Åsane 1-0. Spilles mandag: Mjøndalen – Sandefjord.

Fædrelandsvennen kommer med mer.

Flere Jerv-saker:

 1. Les også

  Jerv banket Raufoss: - Vi er bunnsolide

 2. Les også

  Hyller Jervs nye juvel: - Kommer til å selge ham for mange millioner

 3. Les også

  Her er Jervs nye Levermyr-planer

 4. Les også

  Så stor er sjansen for at de tre sørlandslagene møtes i 1.-divisjon

 5. Les også

  - Dette kan få kickstartet Sørlandet som fotballandsdel

Les mer om

 1. Fotball 1. div

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Chat med vår reporter under Jerv-Åsane

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Alt kan skje i opprykkskampen: - Helt umulig å spå

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Nedturen fortsatte for Sandnes Ulf

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Reservepreget Jerv tapte - kvalik mot Mjøndalen neste

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Chat med oss under Jerv-Raufoss

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Mjelde med drømmestart som Fredrikstad-trener