Fotball

Bryne snørte igjen og beseiret FKH

Et effektivt Bryne-lag snørte igjen i forsvar og utnyttet sine få sjanser til å slå FK Haugesund 2-1 i årets første treningskamp.

Bjørnar Holmvik av en av Brynes beste i sin debut for jærlaget. Her i duell med FKHs Vegard Skjerve. Kristian Jacobsen

 • Egil Ø. Nærland

BRYNE-FKH 2-1

Før avspark proklamerte trener Gaute Larsen et mål om å unngå mange og unødvendige baklengsmål. Over 50 i protokollen tre år på rad er naturligvis som en rekke selvskudd jærlaget ikke kan tåle om det igjen skal interessant kamp om topplassene i 1. divisjon.

Aram Khalili i duell med Daniel Jonas Myrestam. Kristian Jacobsen

Konklusjonen etter testen i Randaberg Arena lørdag kveld blir derfor godkjent og vel så det.— Solid, kommer det kjapt fra trener Larsen når Aftenbladet ber om førsteinntrykket.

— Så tidlig på året er det alltid noe rusk å ta tak i, dessuten vil begge lagene bli bedre utover våren, men for vår del var det betryggende at vi kunne se igjen mye av det vi har jobbet med den første måneden etter årsskiftet, sier Larsen.

- Hva vil du peke på rent konkret?

— Vi greidde å ligge kompakt sammen hele laget når Haugesund hadde ballen, vi greidde å stenge korridorene de ønsket å spille frem i, og vi greide delvis å holde tak i ballen når vi overtok, forklarer Bryne-treneren.

Han syntes tidvis at han så igjen variasjonen mellom å holde i ballen og å kontre kjapt og effektivt de gangen sjansen bød seg.

Les også

La Manga direkte: Kan Fagermo juble etter kampen mot det danske topplaget?

Holmvik blir viktig for Bryne

Han gir klart godkjent til de unge nye, Pål Fjelde i midtforsvaret og Pål Aamodt i spiss, og tror begge vil vokse når de får møte voksen og fysisk motstand jevnlig utover våren. Han er også tilfreds med Truls Sælevik Vagle som jobbet iherdig sentralt på midten.

Dusan Cvetinovic prøver å stoppe Pål Aamodts forsøk. Kristian Jacobsen

Dessuten gledet Larsen seg over å ha sin rutinerte tidligere spiller i Stabæk, Bjørnar Holmvik, på lag igjen.— Bjørnar viste allerede i dag at han blir viktig for oss, han løper mye og jobber smart. Slik har han også tilført oss mye på treningene, skryter Gaute Larsen.

— Må begrense oss til 30-35 baklengsmål for å bli topplag

Etter en måned i jærklubben, tror Holmvik spillergruppen er god nok til å kjempe om opprykk til eliteserien. På en betingelse:

— Vi må redusere antall baklengsmål fra over 50 til mellom 30 og 35. Da kan vi bli et topplag, for jeg har merket meg at denne spillergruppen har mange som individuelt er gode nok for opprykk, men vi må jobbe like iherdig som i dag, understreker Holmvik.

Her er Sabri Khattab i duell med 17-årige Arent Emil Hauge (sønn av tidligere Bryne-spiller Sjur Jarle Hauge). Kristian Jacobsen

29-åringen vet hva som skal til etter flere år i eliteklubber som Stabæk, Brann, Sandnes Ulf og svenske Kalmar.For publikum er årets første kamp alltid anledningen til å se de nykommere for første gang, derfor var det litt sterkere søkelys på de unge, nevnte og rutinerte Holmvik, men kampen sett under ett var det to, tre veteraner som viste aller best igjen.

Sabri Khattab overbeviste

Særlig Sabri Khattab, til tider dominerte han midtbanen, dessuten bisler keeper Anders Kristiansens mange sterke redninger mer enn nok om FK Haugesunds tilstedeværelse i kampen.

For selv om Bryne skal ha masse kredit for forsvarsarbeidet, for effektiviteten og ikke minst for at laget spilte inn seieren etter å ha fått 2-1 på en korrekt straffe satt inn av Vegar Landro ti minutter før full tid, viser sjansestatistikken at elitelaget fra Haugesund hadde sju mot Brynes fire, og flere av de sju var åpne og alene mot Kristiansen.

FK Haugesund brukte 19 spillere, og det nivået laget viste de 20 første minuttene etter pause, rekker langt også med elitemotstand. Kristoffer Haraldseid, Eirik V. Mæland og Daniel Bamberg erstattet tre 17-åringer. Da ble det en helt ny kamp.

Men Bryne holdt unna, og om «godt begynt er halvt fullendt» gjelder for også for de rødhvite, ja, da blir kanskje høsten ganske god på Jæren…

Fotball, treningskamp

Bryne – FK Haugesund 2-1

Pause 1-0

Randaberg Arena

Tilskuere: ca. 250

Dommer: Ola Schaub Kellerhals, Vaulen

Mål: 1-0 Aram Khalili (45.), 1-1 Sverre Bjøkkjær (59.), 2-1 Vegar Landro (str. 80).

Gult kort: Erling Myklebust (FKH)

Sjanser: 4-7

Hjørnespark: 4-4

Brynes lag (4-4-2):

Anders Kristiansen — Vegar Landro, Marius Lode, Pål Fjelde, Viljar Helland Vevatne - Jon-Helge Tveita, Truls Sælevik Vagle (Adnan Causevic fra 80.), Sabri Khattab, Bjørnar Holmvik - Pål Aamodt (Paul Addo fra 61.), Aram Khalili (Magnus Retsius Grødem fra 75.).

FK Haugesund:

Per Morten Kristiansen – Vegard Skjerve, Dusan Cvetinovic, Martin Bjørnbak, David Myrestam -Joakim Våge Nilsen, Arent Emil Hauge, Robert Kling, Alexander Stølås - Olafur Karl Finsen, Christian Gytkjær.

Inn etter pause:Torbjørn Agdestein, Erling Myklebust og Pontus Engblom. Per Kristian Worre Bråtveit, Sverre Bjøkkjær, Kristoffer Haraldseid, Daniel José Bamberg, Erling Myklebust, Eirik Vespeland Mæland. Pontus Engblom

 1. Les også

  Bryne-spiller signerte for Crystal Palace

 2. Les også

  Overgangene i Tippeligaen 2015: Disse tre skal vokte buret for en ny klubb i år

Les mer om

 1. Forsesong
 2. FK Haugesund
 3. Bryne FK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Årets første Bryne-lag er klart

 2. FOTBALL

  Ingen overraskelser før lokalderby på Bryne

 3. FOTBALL

  Skartun satt på benken

 4. FOTBALL

  Lettet Lode spiller for sterkt endret Bryne-lag

 5. FOTBALL

  Bryne klatret til fjerdeplass

 6. FOTBALL

  Khalili fra karantene til startplass