«Nye» Pedersen: - Må være litt villmann, men ikke så mye villmann som før

Marcus Pedersen fremstår som en helt ny spiller. Men det er én ting du ikke får ta fra ham.

I STORFORM: En glad Marcus Pedersen på landslagstrening før Ungarn-kampene.
  • Kjetil Flygind

LILLESTRØM (Aftenposten): Marcus Pedersen er Marcus Pedersen. På godt og vondt. Etter litt for mye vondt i tiden i Brann og Bergen, har det vært mest godt etter overgangen til Strømsgodset.

Les også

Hvis Marcus Pedersen måtte leve som Martin Ødegaard, ville han blitt drittlei av fotball

11 mål i høstsesongen har ført 25-åringen fra Hamar tilbake på A-landslaget. Det er en ydmyk Pedersen glad for.

Trengte forandringen

— Jeg har vært borte herfra en stund, så det har vært veldig godt for meg å vise at jeg fortsatt har noe på dette nivået å gjøre. Og at det legges merke til setter jeg veldig pris på. Det er alltid et mål for meg å være på A-landslaget, men nå skjedde det kanskje litt fortere enn jeg hadde trodd etter tiden i Brann. Men etter hardt arbeid i Godset står jeg nå her, sier Pedersen til Aftenposten. Han smiler.

I går justerte han «matchvinnersveisen». Slik at alt skal være klart til kveldens kamp på Ullevaal. Han er ikke redd for å være seg selv. Og det kommer han til å fortsette med. Om enn i en noe smartere og mer fornuftig innpakning.

— På et tidspunkt var jeg litt redd for å bli glemt i denne sammenhengen. Jeg måtte gjøre noe annet enn å være i Bergen. Og da vi fikk til en løsning begge parter var fornøyd med, så var det bra. Det ser ut som jeg trengte det, sier spissen som slet tungt i Brann.

Les også

Høgmo om Pedersen: - Han har en attitude og holdning som jeg liker

«Galskapen» skal bevares

Han ble aldri noen frelser i Bergen, og forlot klubben uten å sette dype spor hos det lidenskapelige publikummet i byen mellom de syv fjell.

Pedersen var med tidlig i Per-Mathias Høgmos tid som landslagssjef. Han scoret borte mot Danmark for to år siden. Nå er han tilbake. Tilbake for å bygge videre på en karriere som allerede inneholder mye. Mye rart.

Strømsgodsets spiss er en kruttønne, men nå skal energien og trykket i spillet brukes smartere. Men «galskapen» i spillet forblir en del av menyen.

— Den «galskapen» er en del av meg og min spillestil. Jeg kan ikke legge bort den. Det er en av styrkene mine. Det skal alltid gjøre vondt å møte meg, man skal aldri være sikker på hvor man har meg. Men jeg føler jeg er blitt smartere nå. Smartere på hvor jeg skal løpe, hvilke dueller jeg skal ta og hvilke jeg skal la gå. Jeg må prøve å holde litt igjen, ikke være så villmann som jeg var før. Men litt villmann er jeg, sier han og gliser.

Les også

Klubbskiftet som kan sende Norge til EM

Trenger servitører

— Det er viktig å holde gassen inne, trykket i spillet må være der, men jeg må også vurdere bedre. Det har jeg blitt flinkere til.

Så flink er han at flere mener han bør starte for Norge mot Ungarn på Ullevaal i kveld. Men Pedersen er en spiller som trenger assistanse og servering. Norges høyreside, med Omar Elabdellaoui på backen og kaptein Per Ciljan Skjelbred på kanten, har tidvis i de siste kampene være strålende. Innlegg derfra er mat for Pedersen. Det samme kan Jo Inge Berget sørge for fra motsatt side. Da kan Pedersen være gull verdt.

- Bør du starte synes du selv?

— jeg er veldig fornøyd med å være her og få ta del i disse to kampene. Om jeg starter eller ikke er ikke så viktig. Jeg vil spille, så klart, og får jeg muligheten skal jeg gi alt, sier «villmannen».