Steven Gerrard hyller Loris Karius etter tabbekvelden

– Jeg beundrer ham, sier Liverpool-legenden.

Loris Karius var sønderknust etter tabbene, men dro likevel bort til supporterne etter kampen.
  • Nicholas Bergh
    Nicholas Bergh

Loris Karius (24) lå på gresset og begravde ansiktet i drakten. Liverpool-keeperen skjønte hva han hadde gjort. Bildene etter kampen gjorde det åpenbart.

Tyskeren ble den store synderen i Champions League-finalen. Først kastet han ballen rett i Karim Benzema før 0–1-målet. Så fomlet han inn Gareth Bales skudd på 1–3.

– Jeg føler ingenting akkurat nå. Jeg kostet laget mitt kampen. Jeg synes synd på alle, for laget og klubben. Tabbene kostet oss dyrt, sa Karius etter kampen ifølge TalkSport.

  • «Ronaldo har en egen evne til å stjele oppmerksomheten». Les fem snakkiser om finalen her.
Her trøstes Loris Karius etter Champions League-finalen.

Gerrard: – Jeg beundrer ham

Karius ble tidlig identifisert som et svakt ledd i Liverpool-laget denne sesongen. Det var først i høst han festet grepet om keeperplassen, i konkurranse med belgiske Simon Mignolet. Siden har Karius virket mer og mer trygg - til det hele falt sammen som et korthus i Kiev lørdag kveld.

Etter kampen var han sønderknust. Han gikk likevel bort til Liverpool-fansen etterpå og beklaget - med hele sitt kroppsspråk. Det satte Liverpool-legenden Steven Gerrard pris på.

– Ingen gjør tabber med vilje. Kudos til Karius for at han gikk bort til fansen. Jeg beundrer ham for at han erkjente det og beklaget, sa Gerrard i direktesending til BT Sports, ifølge Liverpool Echo.

Steven Gerrard roser Loris Karius etter Champions League-finalen.

Fra TV-bildene virket det også som at Liverpool-fansen likte at Karius beklaget.

Gerrard spådde dessuten at Liverpool-fansen vil støtte ham. Likevel spår den legendariske midtbanespilleren noen tøffe måneder for tyskeren.

Det gjør også fotballekspert Petter Veland.

– Jeg har så vondt av ham. Jeg har så vondt av Loris Karius og den tiden han kommer til å ha fremover nå, sa Veland i Viasats studiosending etter kampen.

  • Fikk du med deg at en tilskuer ødela en sjanse for Cristiano Ronaldo? Se skandalescenen her.

Lawrenson mener Karius bør vrakes

Intense spekulasjoner vil definitivt prege de neste månedene. Allerede stiller mange seg spørsmålet: Finnes det en vei tilbake til Liverpool-målet for Karius?

Nei, mener den tidligere Liverpool-spilleren Mark Lawrenson.

– Du trenger en toppkeeper for å vinne trofeer, og han er ikke det. Har de råd til å fortsette med ham og håpe at han blir en toppkeeper? Nei. Karius ser alltid ut til å kunne gjøre en tabbe, og det kostet Liverpool dyrt lørdag kveld, skriver Lawrenson - som vant Serievinnercupen med Liverpool i 1984 - i en artikkel for BBC.

Mark Lawrenson mener Jürgen Klopp og Liverpool ikke kan fortsette med Loris Karius som førstekeeper.

Lawrenson skriver også at Klopp «må vite» at Karius ikke er god nok for Liverpool, selv om manageren støtter ham offentlig. Dette sa Klopp etter kampen:

– Tabbene var åpenbare, vi trenger ikke snakke om det. Det er klart. Han vet, jeg vet det, alle vet det. Nå må han håndtere det og vi må håndtere det. Vi vil gjøre det, vi vil være med ham. Det er ingen tvil om det. Dette var ikke hans kveld, selvfølgelig.