TIL røk ut på straffesparkkonkurranse etter seksmålsdrama på Alfheim

Seks mål fordelt likt mellom lagene, rødt kort, redninger på strek og straffesparkkonkurranse. Cupdramaet som hadde alt, men som dessverre for «Gutan» bikket feil veil til slutt.

TIL – VÅLERENGA 7–8 (e.e.o. og straffesparkkonkurranse)

Kampen var ikke mer enn to minutter gammel før Vålerenga fikk første skudd på mål ved Bård Finne, men Jakob Karlstrøm reddet markkryperen enkelt.

Minuttet seinere var Finne frampå igjen og sendte Vålerenga i ledelsen før tre minutter var spilt. Finne fikk enkelt forsere framover, skjøt via Tom Høgli og i en bue over en utspilt Jakob Karlstrøm.

I 7. minutt var Christian Landu-Landu noe få centimeter unna og få headet på mål etter et innlegg fra Robert Taylor, mens Vålerenga gikk rett på kontring, men Magnus Grødems skuddforsøk under press ble reddet av Karlstrøm.

I 19. minutt fikk TIL en god mulighet da Lasse Nilsen slo ut til Morten Gamst Pedersen som fra vel 18 meter tvang fram en god redning fra Vålerenga-keeper Marcus Sandberg som fikk slått skuddforsøket ut til corner.

JUBEL: TIL-spillerne jubler etter Daniel Berntsens flotte utligning.

Gamst Pedersen trødde igjennom til Daniel Berntsen kun tre minutter seinere og fra litt skrått hold fra vel 10 meter, tvang Berntsen fram nok en ok redning til corner. TIL nærmet seg noe etter en svak start på cupoppgjøret.

Perlescoring fra Berntsen

Men Vålerenga var farlig på kontring og i 28. minutt kunne det fort stått 0–2. Finne var for rask for TIL-forsvaret og fikk avsluttet mot Karlstrøm, som kom ut og gjorde seg stor og gjorde en meget god inngripen som forhindret scoring.

Så i 31. minutt satt den for TIL! Landu-Landu var sterk i duellen like ved Vålerengas 16-meter, slo ut til Daniel Berntsen som fra vel 23 meter og banket ballen i lengste hjørnet høyt oppe direkte i nettaket med venstreslegga. 1–1 og lagene var like langt.

Akkurat som for tre og en halv uke siden, scoret Daniel Berntsen mot klubben som solgte ham til TIL i mars.

VIFs Sam Johnson forsøkte seg fra 18 meter like før 40 minutter var spilt, Karlstrøm tok ingen sjanser og bokset til en corner som ble klarert.

Bra Enga-start

TIL slet voldsomt mot Vålerenga i starten av 2. omgang, både med og klarere og stå unna for presset fra hovedstadsklubben.

Magnus Lekven fikk en meget god mulighet til å sende Vålerenga tilbake i ledelsen etter kun tre minutter ut i 2. omgang, men skuddet gikk via et TIL-bein og strøk stolpen til corner.

Etter kvarteret var TIL nære på da Robert Taylor slo nydelig i bakrom mot Daniel Berntsen på gjennomløp. Berntsen fikk avsluttet på mål under press, men skuddforsøket endte bare med corner etter keeper Sandberg var på rett plass til rett tid.

Umiddelbar virking

Med 21 minutter igjen å spille gjorde TIL grep fra benken og satt Runar Espejord inn for Tom Høgli.

Lasse Nilsen fant Espejord umiddelbart og etter kun 39 sekunder på banen smalt Espejord til fra 20 meter. Skuddet var knallhardt nede i hjørnet forbi Sandberg. TIL hadde snudd kampen. Valakaris grep ga umiddelbart effekt.

Men gleden var kortvarig. I 82. minutt slurvet Jostein Gundersen og Simen Wangberg da de ikke klarte å forhindre Sam Johnson som fikk stå alene på fem meter og banke inn 2–2.

En god redning fra keeper Sandberg to minutter senere etter et Morten Gamst Pedersen-frispark fra god posisjon forhindret 3–2.

Ingen av lagene greide å skape store sjanser i løpet av de fire tilleggsminuttene og dermed måtte de ut i ekstraomganger for å avgjøre kampen.

Ny kalddusj og utligning

Kun tre minutter ut i 1. ekstraomgang var Vålerenga igjen i ledelsen. Innbytter Chidera Ejuke slo tunnell på Jostein Gundersen til Bård Finne, som alene igjennom gjorde ingen feil mot Karlstrøm og banket inn 3–2 i lengste hjørne. Dermed hadde TIL en enorm oppgave foran seg.

I 99. spilleminutt fikk innbytter Mushaga Bakenga en enorm mulighet for TIL, da han skjøt meget bra via keeper, men i returrommet var ingen TIL-spillere til å prikke inn 3–3.

Minuttet etterpå var imidlertid Espejord iskald da han satt inn 3–3! Morten Gamst Pedersen slo en nydelig 40 meterspasning i bakrom mot Espejord, som kom alene igjennom og var iskald da han tuppet inn 3–3 forbi Sandberg. lagene var like langt i det elleville cupdramaet.

Redning på strek og rødt kort

I 106. minutt, kun minuttet ut i ekstraomgangen, kom to enorme sjanser på rappen. Først rundet Bård Finne Jakob Karlstrøm og sendte ballen mot mål, men Jostein Gundersen reddet på strek.

Minuttet etterpå rundet Runar Espejord VIF-keeper Marcus Sandberg, men kom litt skrått på og skjøt i nettveggen. Dramaet ville ingen ende ta.

Med fire minutter igjen å spille fikk Daniel Fredheim Holm marsjordre etter sitt andre gule kort for dagen. Dermed måtte Vålerenga fullføre kampen med 10 mann.

Vålerenga forsvarte seg godt ut kampen og dermed måtte lagene ut i straffesparkkonkurranse for å kåre en vinner etter 3–3 etter 120 minutters fotball på Alfheim stadion.

Runar Espejord var iskald og banket TILs første straffe opp i nettaket, mens Jonatan Tollås Nation var like kald. Så ble Jostein Gundersen for arrogant, prøvde en chip som ble reddet, mens Simen Juklerød scoret på Engas straffe.

Mushaga Bakenga var sikker fra 11 metersmerket, det samme var VIF-spiss Sam Johnson. Elhadji Mour Samb var også iskald og satt ballen klistret i nettaket, mens Vålerengas Sam Adekugbe trillet ballen i hjørne.

Robert Taylor gjorde sine saker sikkert, og da var alt opp til Vålerengas Chidera Ejuke, som måtte bomme for at TIL ikke skulle ryke ut av cupen.

Ejuke gjorde ingen feil og trillet ballen rolig i samme hjørne som Adekugbe og sendte Karlstrøm nok en gang feil vei. Snipp, snapp, snute så var cupeventyret ute.