Fem TIL-snakkiser: «Dette er et nivå de ikke kan være bekjent av»

TIL tok seg videre til 3. runde i cupen etter en scoring i 118. minutt. Vi har sett på fem av temaene det snakkes om etter kampen.

VIDERE: Simo Valakari på trenerbenken under cupoppgjøret borte mot FK Senja.
  • Tobias Stein Eilertsen

1) Et nivå TIL ikke kan være bekjent av

TIL spilte en svak kamp hjemme mot Kristiansund søndag og fulgte opp med nok en svak prestasjon. Bunnivået til «Gutan» gjorde at TIL måtte ut i ekstraomganger mot laget fra 3.-divisjon, og Christer Johnsgård hadde flere gode muligheter til å sende TIL ut av cupen. TIL slet med å få til høyt tempo på en vanskelig og tørr kunstgressmatte.

2) Nesten-reprisen

6. mai 2015 røk TIL ut mot nettopp FK Senja i 2. runde i cupen. Den gang sendte Runar Espejord TIL i ledelsen, mens Senja, som da spilte i 2.-divisjon, snudde etter scoringer av Ole Oscar Ross og Øyvind Garfjell og detonerte cupbomben. Nøyaktig tre år, på samme bane, mot samme motstander, var historien nære på å gjenta seg, helt til Christian Landu-Landu dukket opp og stanget TIL videre i 118. minutt.

Les også

Landu sendte TIL videre i cupen i 118. spilleminutt

3) Få grep sjansen

Akkurat som mot Skjervøy i 1. runde, var det få A-lagsspillere som ikke spiller regelmessig førstelagsfotball som grep sjansen og markerte seg. Verken Magnus Andersen, Christian Landu-Landu, Slobodan Vuk, Oliver Kjærgaard, Elhadji Mour Samb eller Jostein Gundersen, styrket nok neppe aksjene for startsjanser for A-laget, selv om Landu avgjorde og sendte TIL videre med en heading i 118. minutt. Da er spørsmålet mange stiller seg, har TIL for dårlig stall til å klare og kjempe om topplasseringer i eliteserien og komme langt i cupen?

Les også

Her blir TIL-reserven helt etter nytt cupdrama: – Tør ikke tenke på hva treneren hadde gjort om vi hadde tapt

4) Veien videre

Nå kommer oppsettet for 3. runde og TIL har vært tydelig på ambisjonene om å nå langt i cupen. Simo Valakari ser konkurransen som «Gutan»s mulighet til å vinne et trofé, men tør han da gamble slik han gjorde mot FK Senja? Det var nok A-lagsspillere, men siden få grep sjansen, kanskje Valakari må få inn litt mer rutine i neste runde mot en antatt sterkere motstander.

5) Straffesituasjonen

I 29. minutt kom til TIL sin første mulighet etter en corner der Daniel Berntsen fikk avsluttet, men ble felt av Senja-kaptein Sondre Laugsand. Likevel valgte dommer Magnus Nicolay Koløy og ikke blåse straffe. Trolig ble TIL snytt for et straffe der.