Stjernen ville donere mat. Supporternes reaksjon vekker avsky.

— Forventer folk at Argentina er som Norge?

Her vinker Carlos Tévez til fansen under sin spillerpresentasjon.
  • Nicholas Bergh

Av alle overgangene denne sommeren, er det nok få som føles like riktig som Carlos Tévez' retur til Boca Juniors.

Tévez startet sin profesjonelle karrière i nettopp Boca Juniors like etter årtusenskiftet. Selv om han senere dro videre til storklubber som Manchester United, Manchester City og Juventus, har han fortsatt å være et ikon blant Boca-supporterne.

Carlos Tévez er tilbake i argentinsk fotball. Her er han i aksjon i det som trolig blir hans siste kamp i europeisk klubbfotball, Champions League-finalen mot Barcelona.

Det legger neppe en demper på Tévez' heltestatus at han vokste opp i det fattige nabolaget «Fuerte Apache». Boca Juniors er nemlig kjent som arbeiderklassens klubb i Buenos Aires.I sammenheng med en storslagen velkomstfeiring natt til tirsdag, fikk Tévez en god idé. Han bestemte at alle som ville komme inn på hjemmearenaen La Bombonera for å feire signeringen, måtte donere mat til fattige.

Alle som kom hadde med seg en liten pakke mat, som ble donert til et lokalt suppekjøkken.

Den argentinske superspissen hylles for gesten.

— Utrolig idé, skrev den tidligere Chelsea-spilleren Mario Melchiot i en Twitter-melding.

Les også

Maradona hyllet Tevez med personlig velkomsthilsen

Mat ble stjålet

Det viser seg imidlertid at Tévez' velvilje fikk tragiske konsekvenser. Maten hadde blitt lagret i gangene på stadion, og mange supportere valgte å stjele matvarer på vei ut av stadion.

En del av maten ble også ødelagt.

— Det var trist det som skjedde med maten på arrangementet. De tok ikke mye, men det er vanskelig å begripe disse handlingene, sier Enzo Pagani, ansvarlig for Bocas sosiale tiltak, til Radio Mitre ifølge Marca.

En Twitter-bruker tok dette bildet av at de fremmøtte forsyner seg av den donerte maten.

Han varslet dessuten at de ville forsøke å finne og straffe tyvene.Det som skjedde med matvarene vekker harme. Det chilenske nettstedet ADN Radio skrivet at «respekt ikke eksisterer» i sin omtale av saken.

— Tévez kom tilbake, han laget en fest, de samlet mat. Det ble stjålet. Hva forventer folk? At det er som Norge? skriver en argentinsk Twitter-bruker.

— Man må være ha en fullstendig skruppelløs sjel for å stjele maten donert av Tévez-arrangementet som skulle til suppekjøkkenet, skriver en annen bruker.

Tévez' gode gjerning bar uansett frukter. Til tross for angrepet fra tyver nådde til slutt et titalls tonn matvarer den fattige bydelen.