Fotball

«Den inneholdt absolutt alt en fotballkamp skal inneholde»

Roar Stokke mimrer om en stor PSV-årgang. I kveld venter Manchester United i Mesterligaen.

STORT LAG: Dagens PSV-trener, Philip Cocu (nr. 8), feirer med lagkameratene (fra venstre) Jefferson Farfan, Park Ji-sung og Mark van Bommel etter å ha scoret mot AC Milan i semifinalen i 2005.
  • Roar Stokke

Jeg har hatt fire norske favorittspillere. Fire spillere som hadde det lille ekstra som gjorde opplevelsen av en fotballkamp til noe større. Odd Iversen, Harald Sunde, Tom Lund og Hallvar Thoresen.

NORSK LEGENDE: Hallvar Thoresen i PSV-drakt i 1985.

Kun én av dem er avbildet på flotte Phillips Stadium. Hallvar Thoresen blir aldri glemt i Eindhoven for sine prestasjoner på 80-tallet i denne tradisjonsrike klubben. DIREKTE i kveld kl. 20.45: PSV Eindhoven — Manchester United

Det var helt tydelig da jeg fikk et gjensyn med stadion i går kveld. Thoresen er avbildet på "Hall of Fame" sammen med resten av stjernene som har spilt for klubben som vant serievinnercupen i 1988. I 2005 hadde PSV igjen et fantastisk fotballag. Og de hadde spilt seg helt frem til semifinalen i Champions League. Der var motstanderen AC Milan. Og den italienske storklubben hadde et av sine beste lag noen gang. Det sa ikke så rent lite.

Viasat-kommentator Roar Stokke blogger for 100% Sport.

Den første av de to semifinalekampene ble spilt på mektige San Siro i Milano. Hjemmelaget opparbeidet seg en komfortabel 2-0-ledelse til bortemøtet i Eindhoven.For de aller fleste var nok dette kjørt. Milan hadde et uhyre sterkt lag med spillere som blant annet Cafu, Maldini, Nesta, Stam, Gattuso, Pirlo, Kaká, Sjevtsjenko, Seedorf og sliteren Ambrosini.

Les også

Zlatan-nyheten fikk Malmös nettside til å bryte sammen

PSV ble mesterlig ledet av dagens trener Phillip Cocu denne kvelden. Midtbanesjefen spilte en stor kamp og var flankert av spillere som de to Sør-Koreanerne Park og Lee, Mark van Bommel og "den usynlige" dirigenten, sveitseren Johann Vogel.

INNBITT: Philip Cocu er i dag trener for PSV Eindhoven. I kveld møter de Manchester United.

PSV tok sats fra første spark på ballen og "duracellkaninen" Park dundret ballen i nettaket over den brasilianske keeperen Dida. 1-0. Håpet ble tent. Deretter var det venstrebacken Lee som raidet på venstresiden og serverte perfekt til Cocu som headet ballen kontant i mål. 2-0. Stemningen var elektrisk, nesten uvirkelig. PSV hadde klart å komme tilbake igjen og de hadde storfavoritten i kne.

Les også

Slik hyller legendene Uniteds nye helt: - Han er i fyr og flamme!

Ambrosini var ikke spilleren som stjal hverken overskriftene eller hovedrollen i stjernemannskapet til Carlo Ancelotti. Denne kvelden hadde Ancelotti gitt løpssterke Ambrosini tillit fra start. Og det skulle materialisere seg.

Da det så ut til å gå mot ekstraomganger i Eindhoven, dukket midtbanespilleren opp og skåret sitt eneste Champions League-mål den sesongen. Ett mål på elleve kamper, og målet sendte AC Milan til finalen i Istanbul.

Det hjalp ingenting at Cocu skåret et praktfult mål på overtid, sitt andre for kvelden, PSV var ute på bortemålsregelen. Og den bitreste måten å tape på var et faktum. Og det etter en heroisk innsats — og ikke minst - en uforglemmelig fotballkamp. Som inneholdt absolutt alt en fotballkamp for minnebøkene skal inneholde.

SCORER: Massimo Ambrosini header inn Milans redusering i semifinalen i 2005. PSV-keeper Heurelho Gomes kan intet gjøre.

En digresjon: i den andre semifinalekampen ble det også dramatikk. Liverpool vant på et svært omdiskutert mål ved spanjolen Luis García. Mange Chelseasupportere — og manager José Mourinho - hevder fortsatt at den ballen ikke var over målstreken.Og i selve finalen - finalen over alle finaler - som ble spilt i Istanbul, så fikk AC Milan smake sin egen medisin fra semifinalekampene. Nå var det Maldini og co som satt slukøret og skuffede tilbake, som tapere av en fotballkamp som inneholdt absolutt alt. Og litt til.

Hvem påstår fortsatt at fotball er kjedelig?

Sportslig hilsen Roar

Les også

  1. PSV ble nederlandsk seriemester

  2. Dette er 10 av de største Europa-bragdene i norsk klubbfotball

Les mer om

  1. Champions League
  2. PSV Eindhoven
  3. Manchester United