TIL har sikret seg gjenkjøpsklausul

Kan kjøpe Brian Stangnes Kjeldsberg (17) tilbake for en symbolsk sum, dersom han vil hjem fra Kaiserslautern før kontrakten går ut.

Brian Stangnes Kjeldsberg signerte fredag for Kaiserslautern.

ALFHEIM : – Ja, det har vi. Jeg vil ikke gå inn i detaljer i avtalen, men vi har sikret oss at vi i alle fall inntil han skriver en profesjonell A-lagskontrakt kan han komme tilbake på en veldig oppnåelig måte for oss, sier TILs sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.

– For en symbolsk sum?

– Ja, svarer sportssjefen.

Kjeldsberg – som signerte en treårskontrakt med Kaiserslautern fredag – er glad for at TIL har forhandlet fram en gjenkjøpsklausul.

– Selvfølgelig. Jeg vet jo ikke 100 prosent hva som møter meg. Jeg skal ta den utfordringen jeg har fått, og ser positivt på det i alle fall, sier 17-åringen.

Får 40.000 euro

TIL fikk også bakt inn en tilsvarende klausul med Lyon da Ulrik Yttergård Jenssen ble solgt i desember 2012. Yttergård Jenssen har riktignok fått sjansen på A-laget i oppkjøringen, og dersom han skriver under en proffkontrakt faller klausulen bort.

TIL får da uansett en pen sum inn på konto, bekrefter Johansen: 40.000 euro – eller godt over 350.000 kroner med dagens eurokurs.

Og i tillegg vil det komme mer inn på konto, når Yttergård Jenssen oppnår et visst antall kamper.

– Det er ganske OK med utbetalinger på Ulrik også fram i tid, kommenterer TILs sportssjef.

Han sier at TIL ønsker å ha en gjenskjøpsklausul for spillere som blir hentet tilbake i ung alder.

– Helt klart, det er kjempeviktig for oss. For Brian kan dette like godt være en inspirasjonstid. Det er gunstig å ha en mulighet til å returnere hvis det passer best, sier sportssjefen.

Tror på TIL-retur

– Er det bare positivt at TIL mister talenter for beskjedne summer før de har spilt for A-laget, istedenfor å vente noen år når de potensielt er verdt mye mer?

– Det er to veier å tenke her. Den andre veien er å få fram spillere etter hvert på A-laget og spille seg til kontrakt med oss. For de aller fleste er det mest aktuelt, men Brian og Ulrik har valgt et annet alternativ og vil ut og prøve lykken. Vi velger å fokusere positivt på dette og tror tempoet og fremdriften i utviklingshjulet blir større. Men hovedmålet er å få fram spillere på vårt A-lag først, understreker Johansen.

– Tror du vi får se Brian og Ulrik på A-laget til TIL en gang i fremtiden?

– Ja, jeg tror det er stor sannsynlighet for det, svarer TILs sportssjef.