Fotball

Norske landslagstrenere skjelte ut bulgarske journalister

Kaos i presserommet da bulgarske journalister ble beskyldt for spionasje.

Assistenttrener Martin Foyston sjekket kamerautstyret til bulgarske journalister.
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

ULLEVAAL (aftenposten.no): Norges trening i kveld var kun åpen for media de første 15 minuttene. Etter det er det forbudt for alle andre enn folk tilknyttet laget å oppholde seg på Ullevaal.

Men da de bulgarske journalistene ankom presserommet i stadionkroppen på Ullevaal, mens Norge trente ute på gresset, ruslet flere av dem opp en trapp hvor det er vindu med utsikt til den stengte treningen.

Illsint Grodås

Etter rundt fem minutter kom de hastende ned trappen inn til presserommet, hvor norske journalister satt og jobbet. Bak dem kom en illsint keepertrener Frode Grodås og skjelte ut journalistene mens de tilreisende fra bulgarsk media samlet seg nede i presserommet.

Like etter kom landslagets assistenttrener Martin Foyston ned i presserommet og fortsatte «avhøret».

— Det var en bulgarsk fotograf som var litt tidlig på jobb. Han var på vei ut på tribunen og skulle til å filme. Men det så vi raskt og tok tak i det, så han rakk ikke å filme. Det er detaljer med tanke på laguttak og dødballer som vi ønsker å holde for oss selv, forklarer informasjonsdirektør Svein Graff overfor Aftenposten.

Fotografen var fra den bulgarske rettighetshaveren.

Foyston tittet på utstyret og spurte ut journalistene om hva de gjorde og hvorfor de gjorde det.

- Eksisterte ikke opptak

Etter hvert kom også UEFA-delegatene til presserommet, hvor de fikk forsikringer om at det ikke hadde blitt filmet eller tatt bilder. At de bare så på treningen i noen minutter.

— UEFA så gjennom materialet til fotografen for sikkerhets skyld, og det eksisterte ikke opptak, sier Graff.

— Alle vet i internasjonal fotball at trening dagen før kamp er stengt etter et kvarter, og det visste nok vedkommende her også. Men han rakk opp hånden og beklaget, og så lenge vi tok tak i det umiddelbart og det ikke var noe på teipen, er det det viktigste, fortsetter Graff, og legger til med et smil:

— Når overleppa til Grodås vibrerer, da er han forbannet.

Etter hvert kom også flere fra NFF til, blant annet Norges sikkerhetssjef Geir Ellefsen, medieansvarlig Jon Jamessen og Dag Vestlund.

De bulgarske journalistene forsvant så på eget opplegg med Bulgaria.

Les også

  1. Høgmo: - Ødegaard var meget god på trening

  2. Dæhli: - King god nok til å score to mot alle lag

  3. Ødegaard må skjermes fra mediene

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball