Hardt presset Solskjær kranglet med reporter

Cardiff-manageren nektet å svare på gjentatte spørsmål. Se video.

svp://18581?view=ap
  • Roar Lyngøy

VIDEO: Se pressekonferansen før Southampton-kampen i vinduet øverst. Krangelen med reporteren kommer ca 4.18 ut i videoen

Waliserne kjemper en desperat kamp for å unngå nedrykk fra Premier League, og kun seier borte mot Southampton i helgen er godt nok. Men mange av spørsmålene på fredagens pressekonferanse dreide seg om påstått juks i forbindelse med forrige helgs kamp mot Crystal Palace.

Premier League er på banen for å etterforske Cardiff-eier Vincent Tans anklager mot klubbens tidligere sportsdirektør Iain Moody. Tan anklager Moody, som nå er sportssjef i Crystal Palace, for å ha snoket til seg laginformasjon før lagenes skjebnekamp sist helg. Palace vant kampen hele 3-0 og forverret dermed Cardiffs muligheter.

– Dette er helt utrolig og ekstraordinært usant. Det er usant, fullstendig usant, sa Moody.

Ole Gunnar Solskjær ble presset igjen og igjen til å svare på anklagene fredag.

– Ta det med formannen vår, Mehmet Dalman, svarte Solskjær.

Reporteren ga seg ikke, og kristiansunderen ble tydelig irritert.

– Jeg snakker ikke om Crystal Palace. Vi har kamp mot Southampton nå. Jobben min er å forberede oss til den kampen.

Zaha uthengt

Han svarte imidlertid klart og tydelig da en reporter viste til at Wilfried Zaha er hengt ut på sosiale medier for å ha lekket informasjon. Zaha er utleid til Cardiff fra Manchester United, men spilte før det for Crystal Palace.

– Det er bare tull. Det kan jeg kategorisk avvise, sier Solskjær.

– Jeg har overhodet ingen grunn til å tvile på noens stolthet, ærlighet, integritet og profesjonalisme. Alle har vært fantastisk på trening denne uken, sier Solskjær.

– Jeg har selv bygget livet mitt rundt lojalitet og ærlighet — verdier som jeg har fått fra mine foreldre. I fotballen må man stå sammen, og vi er limt sammen i denne klubben, fortsetter han.

Solskjær var tidligere denne uken i møte med eieren, Vincent Tan.

– Han var støttende, og han har troen på meg, sier Solskjær og legger til at han regner med å være Cardiff-manager også neste sesong.

– Vi må vinne

26 poeng holder bare til 19.-plass i Premier League. Seks poeng skiller opp til lagene over streken. Cardiff har minus 35 i målforskjell. Norwich (-26) og West Bromwich (-11) har derfor nærmest ett «ekstrapoeng» til gode på Solskjærs mannskap før sesonginnspurten.

– Vi må vinne, sier Solskjær, og legger til at han ikke angrer på en tidligere uttalelse om at Cardiff «trenger et mirakel» for å redde plassen.

– Mirakler forekommer, og vi tror på mirakler, sier han.

Viktige Craig Noone er ute resten av sesongen.

– Det er tungt å miste Craig Noone. Han er en sentral spiller for oss og har vært strålende denne sesongen, sier Solskjær.

Det er også uklart om spissen Kenwyne Jones rekker matchen.

– Kenwyne fikk en kraftig smell i kampen mot Palace og er tvilsom. Vi får se hvordan han utvikler seg.

Følg Sportsdøgnet

svp://18581?view=ap

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk