Fotball

NFF nekter Viking å betale ut bonuser

Fikk blankt avslag på søknaden.

– Det blir ikke utbetalt bonus dersom vi rykker opp, den dialogen får vi eventuelt ta opp neste år dersom vi rykker opp, sier Eirik W. Henningsen, Vikings daglige leder.
  • Stig Nilssen

Viking søkte forbundet om lov til å gi spillerne en bonus hvis de rykker opp til eliteserien, men fikk blankt nei - selv om de har dratt inn 6,5 millioner kroner mer enn budsjettert i år.

– Jeg har en viss forståelse for avslaget ettersom vi fortsatt driver i minus. Vi har gitt spillerne beskjed om at det ikke blir noen bonusavtale i denne omgang, sier Vikings daglige leder, Eirik W. Henningsen til Aftenbladet.

Det er fotballforbundets klubblisensnemnd som har avvist Vikings søknad om å tilby spillerne en bonusavtale ved opprykk. Årsaken til det blanke avslaget, er at Viking har vært i rød sone økonomisk i rundt to år og dermed er underlagt en treårig handlingsplan for å forbedre økonomien.

Forbedret økonomi

Planen fungerer slik at Viking ikke kan bruke penger de ikke hadde satt av og fått godkjent i 2018-budsjettet. Ved alle avvik, må Viking få godkjennelse av klubblisensnemnda. Den godkjennelse fikk de tidligere i år da de søkte om å få utvide lønnsbudsjettet for spillerne fra 15 til 16,4 millioner kroner.

Dette har vi skrevet om saken tidligere:

Les også

Viking uten opprykksbonus: – Jobber med å få det til

Grønn, gul og rød sone er klassifiseringen klubbene får og som gjenspeiler den økonomiske situasjonen i selskapet/klubben. Egenkapital, likviditet og overskudd på driften er de tre hovedelementene klubbene måles etter. Ut fra situasjonen blir klubbene gitt en poengsum.

Under 65 poeng er rød sone, mellom 65 og 130 er gul sone og over 130 poeng er grønn sone. Viking hadde 54,25 poeng ved forrige rapportering, nå scoret de 102,75 poeng - og er dermed flyttet opp i gul sone.

Men de er fortsatt underlagt handlingsplanen. Selskapet må være i gul sone også ved neste rapportering, 30. juni, for å komme seg fri fra handlingsplanen. Henningsen tror det skal gå bra.

6,5 mill. foran budsjett

De økonomiske pilene peker rett vei for Viking. I årets budsjett var det opprinnelig budsjettert med et underskudd på 12 millioner kroner.

Les også

FC København henter Viking-trener

Snaut halvveis ut i året sørger større sponsor- og publikumsinntekter for at selskapet ligger an til et underskudd på rundt 5,5 millioner kroner. Det er altså en forbedring på 6,5 millioner kroner fra det opprinnelige budsjettet.

– Vi er på rett vei og ligger langt foran budsjettet, det er hyggelig. Men vi driver fortsatt ikke i pluss og skal videreføre den knallharde kostnadskontrollen, påpeker Vikings daglige leder.

Les mer om

  1. Viking FK