Fotball

«Vi er mange som mente at Brann solgte sin viktigste spiller i sommer, og det viser seg at vi fikk rett»

BLOGG: Det smått utrolige er at Brann fortsatt er med i gullkampen, skriver Doddo.

Doddo måtte nok en gang se Brann rote bort poeng i gullkampen. Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen

  • Eduardo Doddo Andersen

Brann hadde nok en gang en gylden mulighet til å gå opp i ryggen på Rosenborg, men nok en gang så taklet de ikke presset. Ett poeng hjemme mot lille Lillestrøm er to poeng for lite. Brann er ikke i flyten, og to poeng på de tre siste kampene tyder på at Brann er inne i en bølgedal, og den kunne ikke kommet på et verre tidspunkt.

Branns trofaste supportere var klare for å hoppe på gulltoget. I likhet med forrige serierunde hadde Rosenborg i forkant avgitt poeng. På Stadion skulle det bli fest, det skulle bli gullfeber, det skulle bli fart og fyrverkeri, men i stedet ble det vått og kaldt og ekstremt skuffende.

  • Dette skriver vår kommentator etter kampen? E’ det bare meg eller koker ikke Bergen?

Sandefjord, Tromsø og Lillestrøm så ut som et overkommelig høstprogram. Brann har hatt tøffere motstandere enn det i år, og sikret full pott. Men slik ble det altså ikke. På de tre kampene mistet Brann hele sju poeng.

Den store forskjellen mellom vårens gode resultater, og høstens svingende prestasjoner heter Sivert Heltne Nilsen. Vi er mange som mente at Brann solgte sin viktigste spiller i sommer, og det viser seg at vi fikk rett. Savnet etter han er stort. Ja da, jeg vet, det er ingen vits å dvele ved det, han er borte, men jeg bare nevner det. Det var en vegg som falt ut da han dro til Danmark.

Sivert Heltne Nilsen forlot Brann i sommer. Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Mot Lillestrøm var likevel Brann det beste laget, og de viste en forsiktig fremgang fra kampene mot Sandefjord og Tromsø, men så ble det bare ett poeng likevel. Marginene er ikke med dem lenger, og det er neppe tilfeldig. Gode lag har som ofte marginene med seg, mens dårlige lag ikke har det, og Brann er akkurat nå ikke et veldig bra fotballag. Høytrykksfotballen fra i vår er erstattet av et kraftig lavtrykk. Det vil seg ikke, verken fremover eller bakover på banen. Nå viser til og med klippen i forsvaret, Vito Wormgoor, svakhetstegn.

Der ballen tidligere gikk stang inn, går den nå, bokstavelig talt, stang ut. Fredrik Haugens skudd på overtid står som selve symbolet på Branns motgang denne høsten.

Er spillerne slitne? Kanskje er det tid for å gi spillere som Orry og Vega større tillit. Begge har det overskuddet som mange av de andre mangler, og begge utgjør en forskjell når de får muligheten. Eller hva tenker du?

Det smått utrolige er at Brann fortsatt er med i gullkampen. Det er ikke bare Brann som roter det til. Det gjør også Rosenborg. De er skadeplaget, de er helt ute av form og de har et tett kampprogram. Alle muligheter er fortsatt åpne for Brann. Men da må de begynne å vinne fotballkamper igjen. Hvis ikke kan denne høsten bli fryktelig tung, bak oss kommer både Molde og Haugesund jagende.

Den lille pausen kommer beleilig. Tiden frem mot 21. oktober, da Brann spiller borte mot Stabæk, bør brukes godt.

Les mer om

  1. SK Brann