Fotball

Slaktet av stjernene

<p><strong>TRONDHEIM, RBK – Chelsea 0-4:</strong> De hadde ingenting å stille opp med mot Chelsea, men Uefa-cupplassen er sikret og håpet om mellomspillet lever.</p><p><strong>SLIK VAR: <a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte&amp;matchId=253648&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false">RBK-Chelsea</a></strong></p>

Fotball , 6. oktober 2007 , Champions League , Valencia - Rosenborg 3-0-scoring , Lars Hirschfeld , Rosenborg greier ikke ta skuddet Foto: Digitalsport

  • Espen Sletvold

Jed Leicester / Back Page ImagesUEFA Champions League - Group BRosenborg v Chelsea28th November, 2007Didier Drogba of Chelsea celebrates scoring the opening goal by feigning being cold as they take on Rosenborg near the arctic circle--------------------Jed Leicester +44 7967091226Javier Garcia +44 7887794393info@backpageimages.comhttp://backpageimages.com/ Foto: Digitalsport

Fotball , 6. oktober 2007 , Champions League , Valencia - Rosenborgscoring av Didier Drogba , Chelsea Foto: Digitalsport

Det eneste Rosenborg kunne juble for onsdag, var at oppgjøret mellom Valencia og Schalke endte 0-0. Dermed er minst tredjeplassen som gir Uefa-cup-spill allerede i boks. Med poeng i Tyskland 11. desember er Rosenborg også klar for åttedelsfinalene i Mesterligaen.

— Vi gjorde dem gode

Men da bør de fortest mulig glemme det som ble prestert på Lerkendal onsdag. For det borger ikke for optimisme.

— Vi møtte et veldig godt lag i dag, og de var veldig bra til å utnytte det rommet vi ga dem. Vi var rett og slett ikke gode nok, sier Vidar Riseth til TV 3. Spesielt Didier Drogba skapte kraftig hodebry for Rosenborg onsdag kveld.

— Han er en kjempegod spiss, men vi gjorde han også god. Vi lå ikke tett nok oppi han, sier Riseth, som samtidig hyllet kollektivet til Avram Grant og Chelsea.

— Det er det beste kollektivet jeg har møtt noen gang, sier Riseth til TV 3. ## David mot Goliat

Kampen ble på forhånd beskrevet som et oppgjør mellom David og Goliat, og den skulle vise seg som nettopp det. Bortsett fra denne gangen besatt ikke David våpenet som kunne felle Goliat. To mål av Didier Drogba, ett av Alex og ett av Joe Cole påførte Rosenborg et ydmykende nederlag.

Rosenborg fikk et forvarsel om hva som ventet dem allerede etter tre minutter, da Chelseas stjernespiss Didier Drogba sendte i vei et knallhardt langskudd som strøk like utenfor. To minutter senere fikk Mikael Essien en kjempesjanse, men satte ballen over fra kort hold.

Bare to nye minutter hadde gått. da Joe Cole ladet til langskudd. Lars Hirschfeld måtte gi retur og fryktede Drogba var der han skulle være og klistret ballen i nettet fra skrått hold.

Rosenborg virket svært rystet i innledningen av kampen, men anført av en Per Ciljan Skjelbred som igjen viste at han er i form kjempet de seg inn i kampen igjen et kvarter igjen i omgangen.

— Vi var for slappe i dag, samtidig som vi møter et utrolig bra fotballag, sier Ciljan Skjelbred til TV 3. Den lovende unggutten løp i garderoben for å kaste opp, midt i kampens hete.

— Jeg følte meg kvalm og måtte spy. Jeg fikk noen tabletter, og de funket bra, sier midtbanespilleren som var blant de beste i Rosenborg-drakt onsdag kveld.

Manglende konsentrasjon

Men det hjalp så lite. Da det så ut som det var håp for Rosenborg, slo Didier Drogba til igjen. Abdou Traoré mistet ballen til Shaun Wright-Phillips langt inne på egen banehalvdel, og ballen havnet igjen hos Chelseas giftige ivorianer, som igjen var sikker fra kort hold og økte til 2-0, da det var spilt 20 minutter av kampen.

— Vi gjorde kampen enkel for vår egen del, med to tidlige scoringer. Rosenborg fikk ikke til det spillet de ønsket å spille, sier kampens store spiller, Didier Drogba til TV 3. Heller ikke den kalddusjen fikk Rosenborg til å gi opp. Trønderne jaktet redusering, men de store sjansene uteble. Steffen Iversen var nærmest da han nesten nådde et innlegg fra silkefoten til Marek Sapara.

I stedet for Iversen-scoring, var det Chelseas Alex som slokket alt håp da et frispark fra over 35 meter på merkelig vis trillet gjennom Rosenborgs frisparkmur og forbi Lars Hirschfeld. Som på den andre scoringen ble Rosenborg felt av manglende konsentrasjon.

Chelsea hadde sjanser nok til å legge på til 4-0 på tampen av omgangen, og kunne dermed gå til pause med en fortjent komfortabel ledelse.

Etter hvilen så det ut som hjemmelaget hadde kapitulert. Shaun Wright-Phillips var svært nær å legge på til 4-0 bare åtte minutter inn i omgangen. Det skulle gå over 20 minutter av andre halvdel før RBK igjen kom til en skikkelig sjanse. Marek Sapara sendte i vei et frispark av klassisk merke som Carlo Cudicini mtte sl over.

Verste hjemmetap

Men det var ikke Rosenborgs kveld på Lerkendal. Spillet minte mye mer om de miserable prestasjonene i eliteserien denne sesongen, enn storspillet de har vist i Mesterligaen. Derfor var det ingenting å si på at Joe Cole sørget for Chelseas fjerde scoring 17 minutter før slutt.

Da var det liten trøst i at både Steffen Iversen og Didier Konan hadde noen gigantiske muligheter til å redusere til 4-1. RBK-spillerne måtte tusle av banen vel vitende om at de hadde vært med på tidenes hjemmetap i klubbens mesterligahistorie.

Les også

  1. Essien skrøt av Ciljan

  2. BBC: - Nesten flaut enkelt for Chelsea

  3. Avansement gir 30 millioner

  4. Drogba: - Vi svarte på banen

  5. Jarstein skal overbevises på Lerkendal

  6. Se bildene fra Rosenborg-nedturen

  7. Valencia ute - håp for Schalke

  8. Henriksen smiler ikke av Uefa-cupplass

Les mer om

  1. Champions League