Fotball

Mourinho møtte kritikerne: - Dere som vil snakke om fotball kan bli, dere andre kan gå

Chelsea-manageren tok ingen selvkritikk etter feiden med lege Eva Carneiro.

José Mourinho møtte pressen før helgens toppkamp mot Manchester City.

 • Odd Inge Aas

Overskriftene på engelske sportssider har nok en gang handlet om Jose Mourinho denne uken.

Det startet å storme da det ble klart at han har gitt klubblege Eva Carneiro beskjed om at hun ikke får sitte på benken i kampen mot Manchester City på søndag.

Mourinho ble rasende da hun og fysioterapeut, Jon Fearne løp ut på banen for å se til Eden Hazard på overtiden i 2-2-kampen mot Swansea.

Han måtte dermed forlate banen for noen sekunder, og Chelsea som hadde en mann utvist ville da ha ni spillere igjen på banen før Hazard ble vinket inn igjen.

Chelsea-sjefen har fått massiv kritikk for måten han har håndtert saken på.

Fredag ettermiddag møtte han pressen, og måtte naturlig nok svare på spørsmål om Carneiro-saken.

— Det påvirker ikke spillerne

— Jeg hadde et møte med den medisinske avdelingen i går, og de sier at de aldri har fått så mye skryt av en manager som det de har fått av meg de to siste årene. Vanligvis får de bare høre det når det er uenigheter og spillerne er skadet, hevdet portugiseren.

Han skrøt uhemmet av sitt medisinske apparat, og ville ikke ta selvkritikk for måten han har behandlet Carneiro.

— For noen er det veldig viktig å sitte på benken. For noen er ikke det så viktig, de er mer opptatt av jobben de gjør for klubben i hverdagen, og ikke hva folk ser og skriver om dem, sa Chelsea-manageren videre.

DEGRADERT: José Mourinho var lite fornøyd med Chelsea-lege Eva Carneiros opptreden under helgens kamp mot Swansea. DIGITALSPORT

Han presiserte nok en gang at det ikke er aktuelt at Ferne og Carneiro vil være på benken mot søndag, men er åpen for at de kan komme tilbake der senere.Han brukte bildet med at det i spillerstallen på 25 menn alltid er syv som ikke en gang får plass på benken. Han sa også at han ikke har plass til alle assistentene på benken, og at fra den medisinske avdelingen med over et dusin medlemmer, er det bare to som kan sitte på benken.

— Dere som vil snakke om fotball kan bli, dere andre kan gå, eller sitte uten å stille spørsmål, sa han videre.

FIFA-kritikk

David Conn, profilert kommentator i The Guardian, skrev i en blogg torsdag kveld at Mourinhos reaksjon på hendelsene så mest ut som "en forhastet beslutning av et diktatorisk temperement".

Han trakk også frem reaksjonen fra Premier League Doctors Association, som kalte Mourinhos handlinger for "urettferdige til det ekstreme".

Mourinho avviste på pressekonferansen fullstendig at feiden vil ha noe å si for spillernes inngang til kampen fredag, og at de som trodde det hadde lite greie på fotball.

Kritikerne har imidlertid vært mange. Sist ute var sjeflege i FIFA, professor Jiri Dvorak.

— I en medisinsk sammenheng har ikke manageren noe å si. Det er vår plikt som leger å overvåke spillernes helse, sier Dvorak til The Telegraph.

— Jeg vil klart og tydelig gi min støtte til det legen og fysioterapeuten gjorde. De måtte entre banen da de fikk beskjed om dette, legger Dvorak til.

Ikke en avgjørende kamp

Om Chelsea taper for City søndag, er de allerede fem poeng bak motstanderen som sendte et alvorlig skremmeskudd til konkurrentene da de feide over West Bromwich mandag kveld.

Yaya Toure herjet og scoret to ganger, mens både Vincent Kompany og David Silva også viste prov på samme klasse som da City spilte seg til to ligagull.

Mourinho mener, og det med rette må man vel kunne si, at det er altfor tidlig å kalle dette for en tittelavgjørende kamp.

— En sesong er et maraton, nå er vi bare i andre runde. Men det er en kamp mellom to tittelutfordrere som spiller om tre poeng, men ikke avgjørende, sa han.

 1. Les også

  Mourinho nekter Chelsea-legen å sitte på benken

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Engelsk fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Mourinho nekter Chelsea-legen å sitte på benken

 2. FOTBALL

  Ble forvist fra benken av Mourinho - nå har hun sagt opp jobben

 3. FOTBALL

  Englands fotballsjef: - Mourinho burde ha beklaget til Carneiro

 4. FOTBALL

  Carneiro snakker ut: Kritiserer FA etter Mourinho-bråket

 5. FOTBALL

  Mourinho må møte i arbeidsretten

 6. FOTBALL

  PR-krisen kan bli fulgt av mer hodebry for Mourinho