Fotball

Endelig en god Baku-opplevelse for Ole Selnæs

Ole Selnæs var torsdag tilbake i Baku, og denne gang kunne han glede seg over en seier da Saint-Étienne slo Gabala 2-1 i europaligaen.

Ole Selnæs og Saint-Etienne-spillerne takker fansen etter 2-1-seieren over Gabala. Foto: Reuters

Selnæs hadde ingen god dag da landslaget gjestet Aserbajdsjans hovedstad for en måneds tid siden. Norge tapte VM-kvalifiseringskampen etter et tidlig baklengsmål, og Selnæs hisset seg opp over dømmingen i den grad at han er ilagt en lang utelukkelse for uttalelser til dommerne.

Torsdag kom laget hans under igjen, men denne gang fant det veien tilbake i kampen.

Gabala tok ledelsen i det 39. minutt, da Ruslan Gurbanov nikket inn returen etter at Vojislav Stankovic traff tverrliggeren.

Les også

Selnæs utestenges fra landslaget i elleve måneder

Vendte

Oussama Tannane utlignet med et frispark på overtid i første omgang, og tidlig i annen omgang var gjestene foran. Innleide Henri Saivet fant Robert Beric, som skjøt utakbart i hjørnet.

Selnæs spilte hele kampen, mens Alexander Søderlund ble byttet inn og spilte den siste halvtimen.

Saint-Étienne gjør dermed Anderlecht selskap i toppen av tabellen etter at den belgiske klubben vant hele 6-1 over tyske Mainz. Nicolae Stanciu og Lukasz Teodorczyk scoret to ganger hver for Brussel-klubben.

Tetduoen har åtte poeng hver, mens Mainz er tre poeng bak. Gabala er uten poeng.

Les også

Selnæs er ikke den eneste som er blitt straffet hardt av FIFA

Roma på topp

I gruppe E er Roma alene på tabelltopp etter å ha vunnet tetkampen mot Austria Wien 4-2 på bortebane. Edin Dzeko scoret to av målene som gjør at den italienske hovedstadsklubben har stø kurs mot cupspillet.

Roma er tre poeng foran Austria, fire foran Astra Giurgiu og fem foran Viktoria Plzen etter at de to sistnevnte spilte 1-1 torsdag.

Les også

U21-treneren vil ikke love Selnæs startplass

Zenit videre

Zenit St. Petersburg tok sin fjerde strake seier og er uten poengtap, men seieren satt langt inne mot irske Dundalk. To mål av Giuliano, det siste et snaut kvarter før slutt, ga 2-1-seier.

Zenit er allerede gruppevinner, mens Dundalk og Maccabi Tel Aviv har fire poeng, AZ Alkmaar to. De to sistnevnte spilte 0-0, og det er helt åpent hvem som følger russerne til cupspillet.

Southampton vant etter Inter-selvmål

Yuto Nagatomo var uheldig og satte ballen i eget mål vel 20 minutter før slutt. Det ble avgjørende da Southampton slo Inter 2-1 i europaligaen torsdag.

Seieren var fullt fortjent, for det var den engelske klubben som dominerte det meste av oppgjøret, men likevel var det gjestene fra Inter som tok ledelsen ved Mauro Icardi etter 33 minutter.

I det aller siste minuttet av første omgang fikk engelskmennene straffespark, men Dusan Tadic klarte ikke å overliste Samir Handanovic i Inter-målet. Han reddet straffen, hans tredje straffesparkredning i europaligaen i år.

Med tidligere landslagstrener Roy Hodgson på tribunen fortsatte Southampton å kjøre kampen utover i annen omgang. Handanovic hadde flere flotte redninger og holdt Inter inne i kampen, men 21 minutter før slutt, etter en kjemperedning og etter at ballen hadde vært i tverrliggeren, klarte midtstopper Virgil van Dijk å utligne.

Nagatomos selvmål på et innlegg fra Sam McQueen gjorde at Inter ligger veldig tynt an i kampen om avansement til cupspillet.

Southampton er på 2.-plass to poeng bak ledende Sparta Praha. Etter fire spilte runder står det tsjekkiske laget, som slo Hapoel Beer-Sheva 2-0, med ni poeng, mens Southampton på annenplass har sju. Hapoel har fire og Inter helt nederst står med tre poeng.

I neste runde som går 24. november, er det toppkamp i gruppe K mellom de to lederlagene. Kampen spilles i Praha.(©NTB)

Les mer om

 1. Internasjonal fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Søderlund bidro til Saint-Étienne-poeng

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Ibrahimovic reddet United: - Jeg forventer mye mer av laget

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Selnæs og Saint-Étienne på medaljeplass

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Selnæs og Saint-Étienne sjanseløse mot PSG

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Seier for Selnæs og Søderlund etter scoring på overtid

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Selnæs scoret, mens Søderlund misset straffe da Saint-Étienne røk ut av cupen