Fotball

Se England ta straffe mot Norge fem dager etter at kampen startet

Bisarr EM-kvalifiseringskamp ble avsluttet sent i går kveld.

 • Fredrik Saltbones

England utlignet til 2-2 på straffesparket, men Norges J19-lag er likevel EM-klaresom beste gruppetoer.

Kampen er massivt omtalt i både norske og engelske medier, og grunnen er UEFAs oppsiktsvekkende beslutning om at kampen skulle spilles på nytt.

Her setter Leah Williamson inn den utrolige viktige 2-2-scoringen. Foto: Skjermdump FA TV

Etter at Norge på lørdag slo England 2-1 i EM-kvalifiseringen lørdag, la det engelske laget inn protest. Seks minutter på overtid hadde britene nemlig fått et mål på straffespark annullert fordi engelske spillere beveget seg for tidlig inn i feltet.

– Lengste 24 timene i livet mitt

Ifølge regelverket skulle England fått mulighet til å ta straffen på nytt, og de la derfor inn protest. Onsdag kveld besluttet UEFA at kampen skulle spilles på nytt – i form av at England fikk ta straffen på nytt og at de gjenstående overtidsminuttene skulle spilles.

Presset var enormt på straffeskytter Leah Williamson. Hadde hun bommet, ville EM-sluttspillet røket for England, men midtbanespilleren satte inn 2-2 på straffesparket og sørget med det for at både Norge og England går videre til EM.

 • Se sluttminuttene av kampen i vinduet øverst (med godkjennelse fra Det engelske fotballforbundet)

J19-LANDSLAGSSJEF: Nils Lexerød. Foto: Digitalsport

– Dette har vært de lengste 24 timene ilivet mitt, og jeg hadde ikke sovet. Jeg var så oppspilt, sa Williamson etter kampen, ifølgeDaily Mail.

Roser straffeskytteren: — Voldsomt press

Ifølge den engelske tabloidavisen ble dommer Marija Kurtes sendt hjem etter den utrolige tabben i lørdagens kamp.

Norges J19-landslagstrener Nils Lexerød roser straffeskytter Leah Williamson:

— Jeg vil gjerne gi honnør til den engelske jenta som tok straffesparket i dag. Det var en fantastisk prestasjon. Hun hadde et voldsomt press på seg, England hadde blitt slått ut om hun bommet, men hun satt ballen helt inne ved stolpen utagbart for Aurora. Det var stor idrett, sier landslagstrener Nils Lexerød til fotball.no.

I tillegg til Norge og vertsnasjonen Israel er Spania, Sverige, Frankrike, Tyskland, Danmark og England klare for EM-sluttspillet.

— For å komme til EM må man gjennom et trangt nåløye, det er bare syv nasjoner som kan kvalifisere seg. Jentene har gjort en stor prestasjon denne uka. De sa tidlig at årets mål var medalje i EM og nå får de sjansen til å nå det målet, sier Lexerød.

— Vi har vært gode gjennom hele turneringa og særlig i åpningskampen mot England viste vi at vi kan matche toppnasjonene. Vi har vist at vi fortjener EM-plassen og prestasjonene her nede lover godt for det som skal skje til sommeren, sier han.

Se den utrolige dommertabben gjorde at Norge og England måtte starte omkamp med straffespark (med tillatelse fra FA TV):

 1. Les også

  Her er straffesparket som gjør at Norge må spille to kamper i kveld

 2. Les også

  Pellerud: - Ingen grunn til å være stolte

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  To nye navn i Norges landslagstropp

 2. FOTBALL

  Tapte etter tvilsom straffe: - Sinnssyk avgjørelse, sier Arna-Bjørnars trener

 3. FOTBALL

  Norsk keeper klar for Manchester United

 4. FOTBALL

  Ny bergenser på landslaget: – Har vært drømmen min siden jeg var liten jente

 5. FOTBALL

  Surt tap for Klepp

 6. FOTBALL

  Arna-Bjørnar-talent overrasket over landslagsplass: – Det kom noen gledestårer