Benitez bekreftet som ny Real Madrid-trener

55-åringen blir Martin Ødegaards nye sjef.

KLAR FOR NY UTFORDRING: Rafael Benítez er Real Madrids nye trener.

Real Madrid offentliggjorde onsdag at de har ansatt spanske Rafael Benítez som ny hovedtrener. – Et forbausende valg, mener fotballekspert.

Den tidligere Napoli-treneren har signert en treårskontrakt med hovedstadsklubben, bekrefter de på sin nettside. Den offisielle presentasjonen med klubbpresident Florentino Pérez vil finne sted 13.00 onsdag.

– Jeg må si det var en overraskende ansettelse. Real Madrid virker jo opptatt av å spille underholdende fotball, og det har vel ikke alltid Benítez blitt forbundet med, sier kommentator Kenneth Fredheim til NTB.

– Men samtidig er han en mann som lever, spiser og sover fotball. Han er en utrolig dyktig fagmann, og sånn sett er det en trygg ansettelse. Han har hentet trofeer i sin trenerkarriere, understreker han.

Ødegaards sjef

Ansettelsen betyr at Norges største talent, Martin Ødegaard, får en ny sjef å forholde seg til. Fredheim har ikke noe inntrykk av Benítez som en trener som er spesielt opptatt av å bruke unge spillere, men heller ikke det motsatte.

– Hvis man tenker tilbake på Liverpool og Napoli har det vel ikke vært framtredende. Men Martin Ødegaard er et klubbprosjekt, og når man vet hvor mektige lederne i spanske klubber er, spesielt i Real Madrid, så er det klart at planen for Ødegaard ligger fast.

– Samtidig er jeg helt sikker på at det er det samme for Benítez hvor gammel Ødegaard er. Det er prestasjonene som avgjør, sier Fredheim.

Les også

Her er Ronaldos ord til Ødegaard

I et intervju med TV 2 fortale forfatteren av boken «Martin Ødegaard», Michael Qureshi, at han tror en Benítez-ansettelse vil være godt nytt for det norske supertalentet.

– Jeg har en fornemmelse av – og det har jeg også hørt fra folk i Madrid allerede nå – at Benítez ønsker å involvere Ødegaard mer i førstelagstroppen. Så jeg tror ikke Real Madrid leier ham ut, sa han til kanalen.

Tilbake i Madrid

Spanjolen har en fortid i klubber som Liverpool, Chelsea og Valencia. Han startet sitt trenervirke i nettopp Real Madrid på 80-tallet.

Allerede forrige uke ga 55-åringen beskjed om at han gir seg i Napoli etter to år i klubben. Avskjeden med Napoli ble samtidig ikke helt den Benitez hadde drømt om. 2-4-tapet for Lazio søndag betyr at Napoli heller ikke neste sesong blir å se i mesterligaen.

Napoli endte på femteplass i serie A – etter å ha blitt passert av Fiorentina i siste runde.

Benítez overtar jobben etter italienske Carlo Ancelotti som måtte gå etter at laget ikke vant et eneste trofé denne sesongen.

(©NTB)