Slik reagerte Midtsjø på laguttaket: ”Venstreback!? Tuller du??”

Bestekompisen tok grep da Midtsjø fikk sjokkbeskjeden

Fredrik Midtsjø spilte venstreback mot Steaua.

Da Jørgen Skjelvik ble syk før kampstart, ble trener Kåre Ingebrigtsen tvunget til et noe utradisjonelt laguttak. Han ønsket seg et rent bytte, og satte opp Fredrik Midtsjø som erstatter for Skjelvik mens Konradsen kom inn på midten.

Vantro

Beskjeden ble mottatt nærmest med vantro.

— Du skulle sett ansiktet til Fredrik da han fikk beskjed fra Kåre. ”Venstreback!? Tuller du??, sier Svensson og hermer etter bestekompisen. Svensson så at Midtsjø ble såpass satt ut at han kom på en idé.

— Under maten luftet jeg for ham om vi skulle bytte – og det var han veldig klar for. Så letta som han ble, så skylder han meg en nå, gliser Svensson.

Til lagets beste

- Men hvorfor drista du deg på å endre trenerens lagguttak?

— Jeg tenkte at det var til lagets beste. Selvsagt er det litt uvant for meg å spille venstreback, men det ville vært enda mer uvant for Fredrik. Derfor foreslo jeg det til Kåre – og trenerne synes det var greit, sier han.

God løsning

Svensson mener det hele løste seg på ypperlig vis.

— Det fungerte ganske bra. Fredrik var god på høyrebacken, og jeg gjorde manns jobb på venstresida. For min del er det greit å kunne bekle begge backene – og vite at jeg i hvert fall kan gjøre en jobb på venstre back dersom det skulle knipe. Og nå fikk jeg testet det, sier han.