Deila: - Blir skuffet hvis vi ikke vinner «the Treble»

Celtics norske manager med skyhøy målsetting.

Ronny Deila kan få en vanvittig debutsesong i Skottland med seirer i ligaen og begge cupene.
  • Roar Lyngøy

— Vi har en stor, stor sjanse. Spillerne kan bli historiske, sier Ronny Deila ifølge Daily Record.

Han snakker om «the Treble»; at Celtic vinner både seriegull og de to hjemlige cupene. Den bragden har Celtic kun klart tre ganger før, under Martin O'Neill (2001) og Jock Stein (1967 og 1969).

Kan få luke på ni poeng

Foran onsdagens hengekamp hjemme mot St. Johnstone topper Celtic tabellen med 63 poeng, seks mer enn Aberdeen på 2. plass. Avstanden kan altså bli ni poeng når lagene har spilt like mange kamper.

Kommende søndag spiller Celtic kvartfinale i FA-cupen mot Dundee United. Samme lag er motstander i ligacupfinalen på Hampden Park søndag 15. mars.

— Man kan ikke si at det er fiasko hvis vi ikke vinner alle trofeene, det ville vært å legge for mye press på spillerne. Men dette er en stor sjanse til å bli historiske. Spillerne har vært med på mye, vunnet ligaen og Champions League. Men ingen av dem har vunnet «the Treble». Nå har vi sjansen, og da gjelder det å holde oppe konsentrasjonen, sier Deila.

— Vi er det beste laget. Får vi ikke ut potensialet vårt blir jeg skuffet, men cup er cup. Man kan få et rødt kort eller være uheldig, sier den tidligere Strømsgodset-treneren.

Åtte strake

Søndagens 4-0-seier over Aberdeen ga ytterligere selvtillit i klubben som seiler i medvind og som nå har åtte strake seirer i serien.

— Det er mulig for oss å gå ubeseiret. Slike mål er fine for å prøve å skape historie og å ha noe å strekke seg etter, sier Deila.

Med kun fem kamper igjen i serien ser det langt lysere ut nå enn det gjorde da Deila overtok klubben i juni i fjor. En kronglete start i serien ble fulgt opp av en mislykket Champions League-kvalifisering. Mange stilte spørsmål ved denne ukjente nordmannen som kom inn og overtok jobben etter Neil Lennon.

— I starten av sesongen sa andre lag at de ikke lenger var redde for Celtic, men de sier det motsatte nå. Jeg tror ingen ser frem til å møte oss nå, sier Deila.

Hengekampen mot St. Johnstone vil gi Celtic godt med albuerom i toppen, men Deila tar ikke lett på oppgjøret.

— De har veldig god lagmoral og er hardtarbeidende. De har en tydelig spillestil og vil bli vanskelige å slå, sier Ronny Deila.