Fotball

Ajer scoret for Norge

Celtic-klare Kristoffer Ajer ga Norge ledelsen da G18-landslaget spilte 2-2 mot Bulgaria mandag.

DRAR UTENLANDS: Kristoffer Ajer spilte G19-landskamp mot Portugal på La Manga mandag kveld. Etter kampen bekreftet han Celtic-nyheten til Fædrelandsvennen.
  • Håvard Karlsen

Det norske G18-landslaget er i Bulgaria, for å spille dobbeltkamp mot vertene der. I den første kampen mandag sto det 0-0 etter 30 minutter spill. Da bestemte dommeren seg for å avbryte kampen i noen minutter på grunn av kraftig lyn og torden. Det skriver Norges Fotballforbund på sin hjemmeside.

Etter en kort pause, tok det bare fire minutter før Kristoffer Ajer satte inn 1-0 for Norge. Birk Risa, som spiller for FC Köln doblet ledelsen etter 49 minutters spill, og Norge så ut til å gå mot en komfortabel seier.

Bulgaria ville det annerledes, scoret to kjappe mål etter 59 og 64 minutter, og kampen endte uavgjort.

— Vi slipper inn et mål på dødball, før de kommer inn i bakrommet og får 2-2, så det første timen er som sagt ok, men vi får oss en dyrebar lærepenge i forhold til å stå kampen ut og holde på ledelsen, sier G18-landslagstrener Eirik Horneland til fotball.no.

De to lagene møtes til ny kamp onsdag. Den har avspark kl. 17.00. PS: Kristoffer Ajer er Start-spiller fram til 10. juni. 17. juni reiser han til Celtic, og sesongoppkjøring med det skotske storlaget.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Celtic FC
  3. IK Start
  4. Kristoffer Ajer