Fotball

Det tok 12 kamper - men på Boxing Day scoret endelig King igjen

Norges landslagsspiss Joshua King scoret Blackburns mål i 1-2-tap. En gammel traver scoret for Bolton.

Joshua King scoret endelig for Blackburn igjen. Her fra en kamp mot Huddersfield forrige sesong.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Joshua King scoret Blackburns mål i 1-2-tapet for Bolton på Boxing Day. Det var nok et etterlengtet mål for landslagsspissen.

King hadde nemlig gått tolv kamper uten å score for klubblaget i en offisiell kamp. Sist gang King scoret for Blackburn var i bortekampen mot Millwall 29. mars.

Etter 41 minutter av fredagens kamp forserte han gjennom Bolton-forsvaret, før han rundet gjestenes keeper Andrew Lonergan og satte ballen i mål.

Bedre form på landslaget

En medvirkende årsak til Kings måltørke er at han ikke alltid har fått spille som spydspiss i Blackburn. I tillegg har skader ødelagt mye for Romsås-gutten denne sesongen.

Mange av de tolv kampene som har gått uten King-nettkjenning har spissen kun fått noen minutter etter et sent innhopp. Totalt hadde han vært på banen i 579 minutter i serien uten å score.

For landslaget har den tidligere Manchester United-spilleren vist bedre scoringsform. I høst scoret han for eksempel to mål i EM-kvalifiseringskampen mot Malta.

Les også

Dæhli: - King god nok til å score to mot alle lag

Etter Kings mål skulle altså Bolton snu kampen.

I annen omgang kom en gammel kjenning på banen. Emile Heskey er tilbake i engelsk fotball på en korttidskontrakt med Bolton etter to sesonger i australsk fotball, og 36-åringen brukte bare noen minutter på å presentere seg.

Etter 59 minutter ble han servert av en annen veteran, Eidur Gudjohnsen, og den tidligere landslagsspillere brakte balanse i regnskapet. Tre minutter senere avgjorde Darren Pratley til fordel for hjemmelaget.

Jonathan Parr spilte 90 minutter på Ipswichs venstreback da de tok et nytt steg mot opprykk med 4-2-seier borte mot Brentford.

Storseier

I Norwich vant hjemmelaget hele 6-1 over Millwall uten Alexander Tettey på banen. Midtbanespilleren gikk glipp av kampen på grunn av en kneskade.

Serieleder Bournemouth tok tre nye poeng da de slo Fulham 2-0, mens Middlesbrough holdt kontakten med de to topplagene etter solide 3-0 mot et Nottingham Forest ute av form.

Også Derby imponerte med 4-0-seier borte mot Birmingham.

I bunn tapte Blackpool igjen, og laget er nå helt hektet av med 13 poeng. Neste lag på tabellen er Brighton med 20. Fredag var det Sheffield Wednesdays tur til å slå den hardt prøvede klubben.

Les også

  1. Skadet King ut – benkesliter Søderlund inn

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Championship
  3. Bolton Wanderers FC
  4. Blackburn Rovers FC
  5. Joshua King