Fotball

Nicki Bille siktet for vold mot politimann

Skal ha bitt en politibetjent i armen og blitt sprayet med pepperspray i København, skriver danske medier.

Nicki Bille Nielsen har igjen havnet i utenomsportslig bråk.

 • Sjur M. Bergstrøm
 • Mats Krokstrand

Episoden skal ha skjedd natt til fredag, skriverEkstrabladet.dk.

Hendelsen skal ha begynt med at Bille sparket til sykler og parkeringsautomater i den danske hovedstaden. En politpatrujle ble tilkalt til stedet, og Bille skal ha blitt pågrepet på stedet.

Ifølge Ekstrabladet skal Bille ha blitt svært hissig mot politibetjentene, og politiet skal derfor ha svart med å bruke pepperspray mot RBK-spilleren.Inne i politibilen skal han ha spyttet og gnidd fjeset sitt mot et bilsete.

Politiet bekrefter ordensforstyrrelsen

Da en politibetjent prøvde å skyve vekk Billes fjes fra setet, skal RBK-spilleren ha svart med å bite politimannen.Ifølge ekstrabladet skal Bille ha blitt siktet for å ha utøvd vold mot tjenestemann, noe som kan føre til bøter eller i verste fall åtte års fengsel.

— Vi kan bekrefte at vi rykket ut for å ta oss av ordensforstyrrelse på denne adressen, sier politiets presseansvarlige Lars Krabben til Ekstrabladet, uten å ville kommentere saken videre.

Bille var med på trening i Trondheim på lørdag, men er vraket fra troppen som skal møte Bodø/Glimt.

— Nicki Bille var i helga involvert i en konflikt med politiet i København, og saken har fått betydelig negativ omtale i media. Rosenborg Ballklub ser alvorlig på det som har skjedd og jobber nå med å fremskaffe fakta i saken. Vi ønsker ikke uttale oss ytterligere før vi har et tilstrekkelig faktagrunnlag til å si noe om hva som har skjedd. Saken er uheldig og vi vil gjøre alt for å komme til bunns i den. Klubben har valgt å utelate Nicki fra dagens tropp mot Bodø/Glimt mens den jobber med å skaffe fakta i saken, skriver Rosenborg i enpressemelding.

Ikke første gang

Dette er ikke første gang Nicki Bille Nielsen havner i utenomsportslig bråk. I september i fjor fikk han 10 000 kroner i bot for ordensforstyrrelser etter vold utenfor to utesteder i Trondheim.

Les også:

Les også

Nicki Bille Nielsen arrestert på byen

Spissen ble den gangen sendt på sinnemestringskurs etter å ha fått en skriftlig advarsel fra klubben.

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Nicki Bille vraket fra Rosenborg-troppen

 2. FOTBALL

  Hoftun vurderer å dra til København

 3. FOTBALL

  Hoftun: - Listen ligger lavt for Bille

 4. FOTBALL

  RBK-lederen taus om Billes fremtid

 5. FOTBALL

  Hoftun: - Bille burde ha sagt fra tidligere

 6. FOTBALL

  To gule er rødt, Nicki Bille!