Bundesliga-beslutning ventes i neste uke – spillerne testes fra torsdag

Erling Braut Haaland og de andre spillerne i tyske 1. og 2. Bundesliga skal testes for koronavirus fra og med 30. april.

Det åpnes for at Erling Braut Haaland og de øvrige Bundesliga-spillerne testes for koronaviruset fra og med torsdag.

Det bekrefter den tyske ligaforeningen DFL, ifølge nyhetsbyrået DPA. Testingen er et helt nødvendig steg på veien mot å kunne gjenoppta fotballkampene i landet.

Fotballmagasinet Kicker var først ute med å omtale testene, og det skriver at det kreves to runder med testing av spillerne før klubbene kan sette i gang med fellestreninger der alle spillerne er involvert.

DFL og klubbene i de øverste divisjonene håper fortsatt å få fullført inneværende sesong innen 30. juni.

Les også

Haalands sjef frykter fotballen aldri blir det samme som før koronakrisen

Det kommer ikke noen fotballrelatert beslutning fra Tysklands statsminister Angela Merkel torsdag.

Ingen avklaring torsdag

Fotballen i Tyskland er offisielt satt på pause til og med i dag (torsdag), men det foreligger ikke noen beslutning om når seriespillet kan gjenopptas. En slik avgjørelse vil heller ikke komme denne uken, ifølge statsminister Angela Merkels stabssjef Helge Braun.

Merkel holder torsdag samtaler med øvrige ministre i den tyske regjeringen om lettelser i koronavirus-restriksjonene, men det vil ikke bli kunngjort noen fotballrelatert avgjørelse derfra.

Braun opplyser til TV-kanalen NTV at Merkel skal møte de 16 delstatsministerne i landet kommende onsdag for å diskutere koronasituasjonen. Stabssjefen sier han venter en avgjørelse om fotballen på det nevnte møtet.

Han omtaler også den planlagte restarten av 1. og 2. Bundesliga som «et sensitivt tema».

Les også

Bundesliga-direktøren vil fullføre sesongen i juni – tror på tomme tribuner ut året

Venter på myndighetene

Tidligere i uken sendte sportsministerne i de 16 tyske delstatene ut en felles uttalelse der de fastslo at det «er mulig å forsvare» at de to øverste divisjonene starter opp igjen bak lukkede dører fra «midten eller slutten av mai».

Ligaledelsen i Tyskland har i lengre tid presset på for en snarlig oppstart uten publikum på tribunene. Samtidig respekterer de at myndighetene i landet må gi grønt lys.

– Det har vært uttalelser og mange spekulasjoner om når vi starter, men det er avgjørende for oss at politiske myndigheter avgjør det. Derfor har vi ikke fastsatt noen startdato. Når «X-dagen» kommer, skal vi være rede, sa Bundesliga-direktør Christian Seifert nylig.

Det gjenstår ni serierunder i 1. Bundesliga. Bayern München leder, fire poeng foran Erling Braut Haalands klubb Borussia Dortmund. Det gjenstår også flere kamper i den tyske cupen.