Fotball

Premier League-oppholdet ble et mareritt for Sørloth. Nå har britisk avis ham på liste med mange klassespillere.

The Guardian mener at nordmannen har blomstret i Tyrkia.

Alexander Sørloth fikk det tungt i Crystal Palace. Britiske medier har merket seg suksessen han har hatt i Tyrkia. Foto: PETER POWELL / Reuters / NTB scanpix

  • Bernhard Veland

Sørloth er et brennhett navn i tyrkisk fotball etter en eventyrlig sesong så langt. 19 mål på 26 kamper gjør at han nærmer seg klubblegenden Shota Arveladze på listen over mestscorende utledninger i Trabzonspor.

Historien var en ganske annen i tiden i Crystal Palace. Fire kamper fikk nordmannen i Premier League. Sørloth scoret ikke i noen av dem, og har siden ikke fått sjansen fra start i ligaen. Sørloths tyrkiske suksess har blitt lagt merke til også i England, der avisen The Guardian har spissen på en liste over spillere som har blomstret - etter at de forlot England.

Les også

Spansk storavis: Dersom stjernen går, spiller Ødegaard for Real Madrid neste sesong

Ett mål i England - toppscorer Tyrkia

«Nordmannen roste klubben (Crystal Palace) for å være ambisiøs og ta godt vare på sine spillere da han signerte i januar 2018, men etter fire kamper uten mål, ble han droppet, og skulle aldri starte en Premier League-kamp igjen. Men en spiller som kun scoret ett mål her i landet, i ligacupen mot Swansea, har blitt toppscorer i Tyrkia», skriver Guardian.

Mathias Normann gikk fra Brighton til Rostov. Foto: Fredrik Hagen

Sørloth får selskap av en annen Normann - Mathias - som via Molde endte opp i den russiske toppklubben Rostov, uten noen gang å ha vært i nærheten av Brightons førstelag.

Listen for øvrig er full av spillere som ikke ble ansett som gode nok for Premier League, men som har fortsatt karrierene i storklubber som Lazio, Fiorentina og Werder Bremen.

Les også

Her skal hun ta rekorden til Grete Waitz. Helt alene – uten publikum

Tilbake i Tyrkia

Da fotballen ble satt på pause som følge av viruskrisen, reiste trønderen hjem til Norge, men nå er han tilbake i Tyrkia.

Trabzonspor informerer alle sine ivrige følgere om at målmaskinen er tilbake på tyrkisk jord. I en egen oppdatering på klubbens nettsider står det:

«Spilleren vår, Alexander Sørloth, som reiste til Norge med spesialtillatelse, gikk i karantene da han ankom fra sitt hjemland Norge til Trabzon på et privatfly klokken 22.10 i kveld».

Meldingen ble lagt ut få minutter etter at Sørloth landet på tyrkisk jord onsdag. Trabzonspor låner Sørloth fra Crystal Palace ut sesongen.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City35255572264680
2Manchester United352010568383070
3Leicester City362061065442166
4Chelsea351810755322364
5West Ham United351771155451058
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Trabzonspor
  2. Alexander Sørloth
  3. Fotball
  4. Premier League