Fotball

- Jeg fikk tårer i øynene

<p><strong>SKIEN, <a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte&amp;matchId=22436&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false" target="_blank">Odd — FFK 2-0</a>:</strong> Odd-keeper Rune Jarstein om det å ha berget kvalikplassen.</p>

Odd-gjengen kunne slippe jubelen løs for foreløpig fornyet kontrak. Her omfavner Tommy Sindal Larsen, Rune Jarstein og trener Christian Flindt-Bjerg hverandre.
  • Tom Eik Baugerud

Odd gjorde sin del av jobben ved å slå Fredrikstad, mens Start snublet mot Lyn. Det betyr at Odd Grenland møter Bodø/Glimt hjemme i torsdagens kvalik.

2-0-seieren i lørdag fullbyrdet Odds sensasjonelle snuoperasjon i Tippeligaen.

— Dette var deilig. Ikke for meg, men for Odd som klubb, sa mannen som har regissert det hele Ove Flindt-Bjerg.

— Vi følger strategien vi hadde lagt på forhånd og har god struktur og disiplin. Og ikke minst hadde vi et fantastisk publikum i ryggen. Spillerne gledet seg i pausen til å komme ut foran 10 000 mennesker igjen. Sånt hjelper, sa Flindt-Bjerg.

Glimt neste

Nå venter Bodø/Glimt over to kvalikkamper for å bli i Tippeligaen.

— Vi kjenner godt til Bodø/Glimt og vi skal være godt forberedt. Allerede i morgen begynner forberedelsene til den kampen, sa dansken.

Årets spiller i Odd, Rune Almenning Jarstein, hadde følgende å si om de siste ukenes forvandling.

— Det har blitt gøy å trene igjen og vi har fått selvtillit. Når det er sagt så hadde jeg aldri trodd at vi skulle greie dette for tre kamper siden. Det er utrolig, sa han, og forklarte hvor stort det var å klare kvalikplassen på hjemmebane i siste kamp foran et fullsatt stadion.

- Jeg trodde aldri det skulle skje, men jeg fikk tårer i øynene i første omgang. Det var så stort å se hele stadion heie på oss i den situasjonen vi var i, sa Jarstein.

Dominerte

Og publikum fikk raskt noe å juble for i kveld. Odd tok tak i kampeen direkte og dominerte spillet fullstendig. Espen Ruud og Stefan Bärlin scoret målene før pause, mens speakeren på stadion fortalte om Lyns ledelse mot Start. Da kokte det i Skien.

— Jeg visste at det var 2-0 til Lyn, men det var ingen som sa til oss at Start reduserte før pause. Det var nok kanskje like greit, fortalte Jarstein.

Nå gjenstår bare ett hinder før Odd-spillerne kan feire ny Tippeliga-kontrakt.

- Jobben er ikke gjort ennå, men vi kjenner til Bodø/Glimt og tror på seier over to kamper, sa Ove Flindt-Bjerg.

- Skal ofre alt

Og hvis Odd kan gjenskape den innsatsen og de prestasjonene de har vist i det siste, så er Skiens-laget klare favoritter i det oppgjøret.

Vi skal i hvert fall ofre alt for å greie dette og hjemmekampen blir spesielt viktig. Et godt resultat der blir forferdelig viktig, sa Jarstein, som samtidig benyttet anledningen til å avvise ryktene om at han skal på treningsopphold i Arsenal etter sesongen.

— Det har jeg ikke hørt noe om, så det må vel være rykter, smilte stjernekeeperen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22145346202647
2Molde22135454262844
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg22115645291638
5Viking2211564240238
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien