Fotball

Godset-leder: - Har diskutert gullfest

Men vil ikke avsløre planene før seriegullet er i boks.

Godset-trener Ronny Deila og Strømsgodset ble hedret med sølvfest på Marienlyst i fjor. I år vil de feire gull i Drammen.
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

Strømsgodset strammer grepet om seriegullet. Etter søndagens seier over Start på Marienlyst er gullet på vei til Drammen.

— Nå har vi satt oss selv i en veldig god posisjon, sa trener Ronny Deila etter 1-0-seieren søndag.

Selv om hele Drammen går og snakker om gull, vil klubben avsløre hvilke planer som legges i kontorlokalene på Marienlyst.

Sølvfest i fjor

— Vi har ikke vunnet noe ennå, vi må holde løpet helt inn først. Det er fokus nummer én. Vi har noen planer om hva og hvordan, men vi avventer før vi går bredt ut med det, sier daglig leder Erik Espeseth.

Søndag venter Tromsø på Alfheim. Med seier der er gullet på det nærmeste sikret ettersom Rosenborg tapte mot Molde lørdag og er tre poeng bak. I tillegg har Strømsgodset så god målforskjell at det blir som et bonuspoeng å regne. Men med tap i Tromsø og RBK-seier mot Viking på Lerkendal, lever spenningen til siste serierunde.

I fjor ble det sølvfest i Drammen.

Espeseth håper det blir mer å feire denne gangen.

— Vi har ikke skrevet «gullfest» med store bokstaver på veggen ennå, men vi har diskutert ulike scenarioer i forbindelse med serieavslutningen. Det er nok av folk som snakker om gull i Drammen, det har man gjort i et halvt år her nå. Det er stort engasjement, det setter vi pris på. Men vi må prøve å ha fokus på de hverdagslige tingene litt til, sier Espeseth.

Blir feiring uansett

Stefan Johansen har vært en av eliteseriens aller beste spillere denne sesongen. Men Godset-profilen tar heller ikke av – ennå.

— Champagnen ligger nok ikke på kjøling, selv om jeg gjerne skulle ønsket det. Men hvis vi begynner å ta ting for gitt har vi tapt allerede, sa Johansen til Aftenposten før helgen.

Men selv om han ikke vil ut med planene for gullfeiring lover Espeseth at det skal bli feiring, uansett valør på medaljene.

— Det er en veldig sterk prestasjon å ta medalje to år på rad, og det skal byens befolkning få merke, sier han.

Strømsgodset avslutter sesongen med hjemmekamp mot Haugesund neste søndag.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1283124111327
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Strømsgodset126242020020
5Bodø/Glimt115422214819
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Strømsgodset IF