Fotball

Ranheim må klare seg uten Karlsen: Maalen gir spisstalent sjansen fra start

Ranheim må klare seg uten Michael Karlsen mot Strømsgodset. Inn kommer Andreas Helmersen.

NY HJEMMEKAMP: Ranheim tar imot Strømsgodset i Ranheimsfjæra til første kamp etter landslagspausen.
  • Robin Andersen

Ranheim møter Strømsgodset i Ranheimsfjæra til første kamp etter landslagspausen. Etter at Haugesund tapte 1–3 mot Brann lørdag kveld, kan Ranheim ta innpå tre poeng hvis de slår Strømsgodset i kveld.

Alt ligger til rette for en spennende kamp om bronsen mellom Haugesund, Ranheim, Molde, Vålerenga og Sarpsborg 08.

Ranheim mangler i kveld bærebjelke og spisskjempe Michael Karlsen på topp på grunn av lyskeskade. Leiesoldat og spisstalent Andreas Helmersen, som avgjorde kampen mot Molde, går inn for den rutinerte spissen.

Ikke vunnet på det nye kunstgresset

Selv om Ranheim har vært kruttsterke på Extra Arena, har trønderne slitt i større grad på hjemmebane etter at de byttet kunstgress i sommer. Mot Rosenborg ble det 1–3-tap, mens det ble poengdeling mot tabelljumbo Sandefjord. Sist hjemmeseier var 1. juli mot Start.

Ranheim jakter dermed sin første seier på det nye kunstgresset.

Mens Ranheim har vært sesongens største positive overraskelse i Eliteserien, har Strømsgodset vært det stikk motsatte. Mange forventet at Strømsgodset skulle være med og kjempe i toppen, men drammenserne ligger på en 12. plass på tabellen.

Sliter mot Strømsgodset

Strømsgodset har et godt tak på Ranheim. I cupen i år ble det 3–0-seier til Strømsgodset, før de et par uker senere vant med de samme sifrene i Eliteserien.

Lagene har møttes én gang før i Trondheim: I kvartfinalen i cupen i 2010. Også den gang vant Strømsgodset, som ble cupmester det året.

Slik stiller Ranheim i kveld:

Ranheim (4–3–3): Even Barli - Aslak Fonn Witry, Daniel Kvande, Ivar Furu, Alexander Foosnæs - Mads Reginiussen, Eirik Valla Dønnem, Kristoffer Løkberg - Øyvind Storflor, Andreas Helmersen, Erik Tønne

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Andreas Helmersen
  2. Michael Karlsen
  3. Strømsgodset IF
  4. Ranheim TF
  5. Eliteserien