Fotball

Kjetil Siem vil vise reiseregningene sine

Generalsekretæren i NFF sier at han skal vise både forbundsstyret og offentligheten de omstridte reiseregningene.

HAR INGENTING Å SKJULE: NFFs generalsekretær Kjetil Siem har ingen problemer med å gi offentligheten innsyn i hans reiseregnigner.
  • Magnus Wikan

ULLEVAAL: – Har vi spist lunsj for fire og et halvt tusen, så må vi enten vise regningen, eller så må vi slutte å spise lunsjer for fire og et halvt tusen, sa Rosenborgs styreleder Ivar Koteng i sin tale på Forbundstinget søndag.

RBK-lederen viste til VGs sak tidligere denne uken, der de avslørte at NFFs generalsekretær Kjetil Siem reiste for minst en halv million kroner i fjor. I samme sak nektet også Fotballforbundet å legge frem reiseregningene.

  • Opprør på Fotballtinget: — Vi ødelegger vår egen organisasjon

I en av pausene på forbundstinget kunne generalsekretæren dog fortelle til VG og Aftenposten at han ikke har noen problemer med å vise de omstridte regningene.

– Jeg har lenge før dette begynte sagt at jeg ikke har noe problem med å vise reiseregningene mine. Jeg kommer til å foreslå at vi skal ha et helt åpent system, siden dette er problematisert på den måten, sier Kjetil Siem.

- Ingenting å skjule

Han reagerte slik på Kotengs uttalelser fra talerstolen:

– Det er ikke noe problem. Jeg er enig i at en lunsj til 4000 kroner kan la seg forsvare. Det spørs hvor mange som var med, kanskje. Men jeg er helt enig. Det er ikke noe å skjule sånne ting.

– Det tar ganske lang tid å hente fram mine reiseregninger, men jeg har bestilt en oversikt over, så man kan se hva det er. Det skal jeg legge frem for styret – og hvis det er et ønske å offentliggjøre det, så har jeg ingen problem med det, sier han.

Koteng oppfordret også til mer åpenhet i NFF. Den oppfordringen er Siem enig i.

– I det nye styret vil vi innføre en større åpenhet på det, med tilbakevirkende kraft for min del. Jeg kan snakke for meg selv. Med de signalene her, blir det veldig ufarliggjørende å ha det åpent. For det er ikke noe å skjule. Det er vanlige ting alt sammen.

Generalsekretæren tror også at åpenhet kan sørge for at mindre penger blir brukt på turene.

– Det er ingen problem, og så er det litt selvjustis at ting skal offentliggjøres. For folk som reiser, så tenker man seg kanskje om før den eventuelt dyrere hovedretten, sier Siem.

Les også

  1. Opprør på Fotballtinget: – Vi ødelegger vår egen organisasjon

  2. Valgdrama i FIFA - Norges favoritt ledet etter første runde

  3. Her Norges nye fotballpresident