Fotball

Sanchez stilnet Tottenham-jubelen, reddet Arsenals gullhåp

Men serieleder Leicester fikk det resultatet de håpet på.

Alexis Sanchez reddet poeng for Arsenal.
 • Odd Inge Aas
  Journalist

Det ble beskrevet som tidenes største derby mellom rivalene i Nord-London, og møtet mellom Tottenham og Arsenal levde så til de grader opp til all omtalen på forhånd.

En drømmescoring av Harry Kane etter 61 minutter sendte hjemmelaget foran 2-1 etter å ha vært under bare minutter tidligere, og der og da jublet alle hvite på tribunene på White Hart Lane for det de håpte var nådestøtet på naboen i kampen om ligagullet.

En utligning fra Alexis Sanchez — hvor keeper Hugo Lloris burde gjort det bedre - gjorde imidlertid at kampen endte 2-2, og Tottenham er fortsatt tre poeng foran Arsenal, men med to opp til Leicester på tabelltoppen.

— Det føles som om vi tapte to poeng. Vi skulle straffet dem og avgjort kampen, men det er ikke noe vi kan gjøre med det nå, sa Harry Kane etter kampen.

— Det var viktig å ta poeng etter to tap på rad. Vi gjorde det bra i første omgang, men de fikk to raske mål. Vi var under press, men vi fortsatte å jobbe hardt og fikk utligningen, sa Arsenals Aaron Ramsey.

Har du fått med deg dagens store sportsnyhet i Norge?

Les også

Tiril Eckhoff tok til tårene etter sensasjonelt VM-gull: - Helt fantastisk

Arsenal foran til pause

Kampen om tittelen ga naturlig nok en ekstra dimensjon til naboduellen, og intensiteten fra start fortalte også alt om hva kampen betydde.

Det var høyt press, mange taklinger og dueller som preget kampen, det gjorde også sitt til at ingen av lagene klarte å skape særlig med målsjanser.

De to managerne fulgte kampen nøye fra sidelinjen.

Tottenham fikk den første store, og bare en mesterlig redning fra keeperreserve David Ospina hindret Spurs-ledelse. Innlegget fra Kyle Walker var godt, men knallhardt, og Erik Lamela rakk bare å styre ballen mot mål. Ospina var lynraskt nede og hindret scoring.Det var ikke keeperkollega Hugo Lloris i nærheten av da Arsenal fikk sin første mulighet etter 38 minutter. Litt flaks gjorde at Danny Welbeck var fri ute til venstre. Han fant høyreback Hector Bellerin som på sin side på kaldt vis sendte inn mot Aaron Ramsey. Han brukte hælen til å styre inn til Gunners-ledelse.

Spørsmål om Arsenals karakter

Før kampen var det mye snakk om at Arsenal nok en gang så ut til å vise at de mangler den mentale styrken som skal til for å vinne ligaen. I en sesong hvor rivaler som Chelsea, Manchester-lagene og Liverpool har trøblet voldsomt, burde egentlig alt ligge til rette for at Arsene Wenger omsider skulle lede laget sitt til nytt gull. To strake tap har imidlertid satt dem i en vanskelig situasjon.

Mot Tottenham så de en stund ut til å ha kontroll, men ti minutter ut i den andre omgangen mistet midtbanekriger Francis Coquelin hodet. Han var for sent ute i en takling på Harry Kane, og fikk helt korrekt sitt andre gule kort.

Da snudde kampen, og to minutter senere var Tottenham bare en centimeter fra å utligne. Så godt som hele ballen var inne, men Ospina fikk akkurat stoppet skuddet fra Kane tidsnok til at det ikke ble mål.

DRØMMEMÅL: Harry Kane sendte Tottenham foran med 2-1 etter drømmemål.

Tre minutter senere sprakk imidlertid Gunners-nullen. Etter et hjørnespark havnet tilslutt ballen hos Tony Alderweireld, som dunket inn 1-1. Jubelen rakk aldri å legge seg på White Hart Lane før det tok fullstendig av på tribunene igjen. Kane fikk ballen på skrått hold utenfor 16-meteren, og på magisk vis curlet han den opp i motsatt kryss. En fantastisk scoring.

Der og da hadde Spurs seks poeng ned til Arsenal på tabellen, og de ledet Premier League med bedre målforskjell enn Leicester.

Sanchez reddet Arsenals gullhåp

Kane fikk en god muligheter til å doble ledelsen, men etter 74 minutter ble det stille på stadion. Nok en gang var det Bellerin som hadde målgivende. Han spilte Alexis Sanchez fri. Skuddet fra chileneren var godt det, men Lloris burde nok gjort bedre og avverget. Ballen gikk imidlertid inn, og et Arsenal med ti mann hadde slått tilbake.

Arsenal-stopper Gabriel holdt på å gjøre det helt store i eget forsvar to minutter før full tid, men kunne puste lettet ut da den klønete klareringen føk over eget mål.

På overtid spilte Sanchez fri Ramsey, men skuddet ble stoppet av en god takling fra Alderweireld.

Les også

 1. Lars Tjærnås: «Ingen manager er mer prinsippfast enn Arsene Wenger»

 2. Isak (20) trente under Ancelotti, Benitez og Mourinho. Sammen med Terry, Drogba og Lampard. Nå spiller han for Molde

Premier League

SVUTMP
1Chelsea54101211113
1Liverpool54101211113
3Manchester United5410134913
4Brighton & Hove Albion540174312
5Manchester City53111111010
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Tottenham Hotspur FC
 4. Arsenal FC