Fotball

Fransk toppklubb stopper overgang for norsk stortalent

Avslo bud på Ulrik Yttergård Jenssen (19).

Ulrik Yttergård Jenssen er ferdig i Lyon, men den franske klubben har avslått et bud fra NEC Nijmegen.
  • Rune Robertsen
    iTromsø

ALFHEIM: Midtstopperen fra Tromsø har de siste par dagene trent med TIL for å holde formen vedlike hjemme på ferie i hjembyen. Som iTromsø omtalte mandag er det fortsatt uklart hvor 19-åringen ender opp etter å ha sagt nei til å fortsette i Lyon, noe han gjorde tidligere i vår.

Les også

Ulrik (19) fremdeles på klubbjakt: - Det kommer til å skje mye fremover

315.000 euro

Selv om Yttergård Jenssens kontrakt har gått ut har den franske klubben krav på utdanningskompensasjon, noe de i teorien vil ha fram til han fyller 23 år. Tromsøværingen har vært i klubben siden tidlig i 2013, og etter regelverket har Lyon dermed krav på kompensasjon for tre og et halvt år. Og det er størrelsen på denne kompensasjonen som gjør at en overgang til ny klubb foreløpig ikke er i boks.

— Jeg kan bekrefte at Lyon har sagt de vil ha full kompensasjon, sier Kent Karlsen, Yttergård Jenssens agent til iTromsø.

Dersom en klubb fra en større europeisk liga vil hente Yttergård Jenssen vil det koste 315.000 euro – eller 2,92 millioner kroner fordi Lyon har krav på 90.000 euro per år spilleren har vært i klubben. I mange tilfeller velger den gamle klubben å forhandle ned summen mot å sitte igjen med prosenter ved et videresalg.

Bakgrunn:

Les også

Ulrik (19) forlater Lyon: - Det er med tungt hjerte

NEC fikk nei

Etter det iTromsø kjenner til skal den nederlandske klubben NEC Nijmegen, der Yttergård Jenssen var på besøk i juni, kommet med et bud på under halvparten av de tre millionene Lyon har krav på. Tilbudet skal ha blitt avslått.

— Nå tar det litt mer tid fordi alle klubber ikke har råd til kompensasjonen Lyon krever, og det kan forhindre at diverse klubber har mulighet til å hente meg, sier Yttergård Jenssen til iTromsø.

STOPPES: Ulrik Yttergård Jenssen, her på TIL-trening tirsdag, er i praksis ikke gratis å hente fra Lyon.

For da Lyon hentet Yttergård Jenssen i 2013 var det ikke for full kompensasjon – verken til Fløya eller Tromsø Idrettslag.— Det er litt merkelig at de forhandlet så hardt om kompensasjonen da de var her oppe, så skal de være litt vanskelig i denne enden. Ikke et vondt ord om Lyon, men det er litt dumt.

- Kanskje de ikke er vant til at noen sier nei?

— Lyon er jo en av de største utviklingsklubbene i verden, og at noen sier nei kan vel ha kommet som et sjokk på dem. Jeg tror uansett det ordner seg, sier Yttergård Jenssen.

Les også

Nå ønsker Ruben seg lillebror Ulrik til sin nye klubb

— Norge ikke aktuelt

Dersom en norsk eliteserieklubb vil hente midtstopperen vil det koste klubben 60.000 euro per år Yttergård Jenssen var i Lyon. Summen for en norsk 1.-divisjonsklubb må ut med er 30.000 euro per år. Tidligere har iTromsø omtalt RBKs interesse for stortalentet som i mai var med i den norske A-landslagstroppen uten å få muligheten. Skulle TIL eller en annen norsk eliteserieklubb til full kompensasjon vil det koste to millioner kroner.

— Å gå til en norsk klubb er ikke aktuelt i første omgang, sier Yttergård Jenssen til iTromsø.

Lyon har ikke svart på henvendelser fra iTromsø.

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Tromsø IL
  3. Ulrik Yttergård Jenssen
  4. Olympique Lyon