Molde møter russiske topplag

MFK møter trolig to topplag på treningsleir i Marbella. Vurderer også kamp mot spansk lag.

FORBEREDELSER: Björn Bergmann Sigurdarson i trening.
  • Trond Hustad

CSKA Moskva og Lokomotiv Moskva er mulige motstandere når MFK-laget reiser til Spania om halvannen uke.

Det bekrefter Tor Ole Skullerud overfor Romsdals Budstikke. Men Molde-treneren understreker at kampoppsettet foreløpig ikke er spikret.

— Det er mulig at vi møter to russiske lag, men det kan også hende at det bare blir én slik kamp. Vi har også noen spanske alternativer. Det er litt avhengig av hvilke datoer vi kan spille på. Det må passe inn i det totale opplegget, sier Skullerud.

Spartak Moskva er det tredje russiske laget som oppholder seg i Marbella samtidig som MFK.

Russisk rulett

Det er selskapet Football Impact som organiserer Moldes opphold, som varer fra søndag 23. februar til mandag 3. mars. Den tidligere MFK- spilleren Flaco er ansvarlig for opplegget. Også han bekrefter at det jobbes med russisk motstand.

— Det er mest aktuelt at Molde møter CSKA eller Lokomotiv, som leder den russiske ligaen nå. Det blir helt sikkert gode motstandere, sier Flaco til Romsdals Budstikke.

Russerne reiser hjem til 1. mars fordi serien starter ei uke etterpå. Derfor er det usikkert om Molde rekker å møte mer enn ett av Moskva-lagene.

— Vi har også dialog med noen spanske lag som kan være aktuelle motstandere. Men den spanske ligaen har kamper hele helga, så det er utfordrende å lage avtaler med de beste klubbene, forklarer Flaco.

Ranheim i dag

Molde reiser til Marbella rett før seriestart for tredje år på rad. Skullerud regner med at han tar med en stor tropp.

— Men antall spillere kommer an på hvor mange kamper vi skal spille i løpet av uka, sier han.

Før avreise Spania skal Molde møte Ranheim på Aker stadion i dag klokka 15. — Der er det mange som skal få prøve seg i nitti minutter. Vi har mange spillere i troppen som ikke spilte mot Kristiansund tirsdag, så det blir nesten et nytt lag. Samtidig er det noen som sliter litt og kanskje må hvile.

Tor Ole Skullerud håper at for eksempel Emmanuel Ekpo kan være med i hvert fall en omgang mot Ranheim i ettermiddag.

Nigerianeren fikk en smell han fikk da Molde-laget var i Spania på leir for to uker siden

— Mattias Moström er også på vei tilbake, mens Vegard Forren er klar igjen etter overtråkket mot Kristiansund. Av dem som har vært med tidligere, er det bare Fredrik Gulbrandsen som ikke er disponibel, sier treneren.

Spissen kjente antydninger til lårstrekk mot KBK og gikk av banen. I går trente han alternativt sammen med Etzaz Hussain (skulder) og Joshua Gatt (korsbånd). Espen Bugge Pettersen er heller ikke kampklar.

Alle skal få vise seg fram. Tor Ole Skullerud håper dagens kamp mot Ranheim skal gi ham flere gode svar.

— Vi har en stor stall og vil at alle skal få mye spilletid i oppkjøringa. Vi har ikke begynt å spisse et førstelag ennå, og ønsker at alle skal få vise seg fram. Ranheim har vist at de er et topp 1. divisjonslag, så jeg regner med vi får tøff motstand også i denne kampen, sier Molde-treneren.

Vi følger dagens kamp direkte her: