Fotball

Dette er forbudt på Ullevaal i kveld

— Vi kommer til å visitere alle.

Her holder en supporter et kroatisk flagg under EM-kampen mellom Kroatia og Polen i 2008. Foto: REUTERS

 • NTB

FØLG DIREKTE FRA 18.00: Norge-Kroatia

— Først vil jeg si at vi har et godt samarbeid med politiet foran hver kamp, og vi har satt inn tiltak som gjør oss trygge på at dette kommer til å bli en fotballfest for alle som kommer til Ullevaal i morgen. Uten at jeg ønsker å gå i detalj om hvilke tiltak det dreier seg om, sier kommunikasjonssjef i Norges Fotballforbund (NFF), Yngve Haavik, til NTB.

Les også

- Rosenborg avslo seks bud fra engelsk klubb

— Hovedutfordringen vår vil være med kroater som kommer fra Kroatia på kamp, og vi har derfor iverksatt tiltak for å minimere sjansene deres for å få tak i billetter. Vi er derfor trygge på at det ikke blir veldig mange, fortsetter han.

Les også

Kroatias nasjonalhelt under press: - Med tap mot Norge, må han trekke seg

Forbud

I tillegg til å gjøre det vanskeligere for kroater utenfor Norge å få tak i billetter, har NFF kommet fram til noen nye regler før søndagens landskamp.

— Vi har innført forbud mot kroatiske drakter og flagg på stadion. Det står på billettene at de kun er for hjemmelagets supportere. Vi kommer også til å visitere alle før de slippes inn, sier Haavik.

Les også

Tjærnås-analyse: Slik slår vi Kroatia

Hvordan de skal avgjøre hvem som er kroatiske supportere ønsker han ikke si noe om.

— Det er viktig for NFF å presisere at vi ønsker bortesupportere velkommen til Ullevaal. Men det forutsetter selvfølgelig at det enkelte forbund benytter seg av sin kvote. Grunnen til at vi ikke ønsker å mikse supportere er åpenbar. For oss er det avgjørende å sikre at det å komme på Ullevaal blir en god opplevelse for alle, fortsetter han.

Les også

Da stjernen valgte Kroatia, ble han møtt med drapstrusler

Dømt og straffet

Kroatias supportere har gjentatte ganger laget bråk i løpet av EM-kvalifiseringen. I bortekampen mot Italia i november måtte spillet stoppes i en lengre periode etter at bengalske lys ble kastet fra bortesupporterne og inn på banen, samtidig som at det oppsto slåsskamper på tribunene.

Norge fikk føle på den kroatiske hjemmefansen da de spilte kvalifiseringskampen sin i Zagreb i mars. Da ble det kastet flere objekter mot banen, i tillegg til at supporterne kom med flere rasistiske tilrop. Det førte til at UEFA bestemte at Kroatia måtte spille neste hjemmekamp for tomme tribuner.

Men også da ble det bråk. Italia var motstander, og før kampen hadde hjemmesupportere hadde brutt seg inn og malt et stort hakekors på gressmatta.

UEFA måtte igjen på banen, og ila laget en straff på ett poeng. Det er en avgjørelse det kroatiske fotballforbundet har bestemt seg for å anke. (©NTB)

FOTBALLFEBER? Vi anbefaler disse sakene om EM-kvalifiseringen:

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball
 2. Kroatias herrelandslag fotball

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Flere kroatiske supportere bortvist at politiet

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Kroatia fikk millionbot etter supporterbråk

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Norges motstander etter hakekorsskandalen: - Vi er ikke et fascistland

 4. FOTBALL
  Publisert:

  UEFA-avgjørelse sender Norge nærmere EM

 5. SPORT
  Publisert:

  Kroatias anke avvist: Trekkes ett poeng

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Kroatisk kommentator før Norge-kampen: - Jeg er redd! Med god grunn!