Fotball

«Start fortjener et år eller to på nest øverste nivå»

SUPPORTER: Det er skuffende å se en klubb som Start prestere så dårlig, men når de tapte 4-1 mot Bodø/Glimt er det på tide med noen år i 1. divisjon.

  • Jonas Klingan

Det Start har prestert de siste 371 dagene er ikke bare pinlig for klubben og Kristiansand, men pinlig for norsk fotball. Over et år, 30 eliteseriekamper, er det siden forrige gang Start vant en kamp. Siden da har de scoret tjue mål, sluppet inn 71 mål og kapret fattige ni poeng. Denne sesongen har vant de ikke en kamp i første del av sesongen, har seks poeng og målforskjellen viser minus 12. Start er selve eksempelet på hvorfor vi ikke bør ha 16 lag i Tippeligaen (selv om nevnte er for nettopp det). Det er flaut, det er pinlig og jeg håper de rykker ned og holder seg i OBOS i noen år.

Les også

«Heltene i EM blir udødelige»

Det var kanskje ikke helt fortjent at FK Bodø/Glimt vant på Sør Arena denne vakre sommerdagen, men etter 90 spilte minutter visste resultattavla 4-1. En knusende seier til gjestene, som vant sin første kamp på nesten to måneder. Glimt har heller ikke vært spesielt gode de første 15 kampene, og har ett poeng i snitt. Det skal akkurat holde til å berge plassen.

Jonas Klingan, Bodø/Glimt-supporter

Det Bodø/Glimt presterte på Sør Arena var ikke veldig bra, selv med en brakseier til slutt. Det var noen få friske pust i et Glimt-lag som virket tunge i beina og ikke helt var komfortable med ballen. Trond Olsen var veldig god, og man så hvor mye en scoring betydde for vingen. Trond Olsen før og etter scoringen var som to forskjellige spillere. Han virket uredd, spilte med selvtillit og herjet tidvis med Jens Kristian Skogmo.Det hele toppet seg med hans utsøkte lobb til Fitim Azemi, som resulterte i scoring og sikret seieren til de helgule. Jens Petter Hauge kommer nok en gang inn og viser hvilket kjempetalent han er. At han fremdeles bare er 16 år er vanskelig å forstå, når man ser hans teknikk og innsats. Her har Glimt virkelig en spiller for fremtiden, og det er rart at de fleste (meg selv inkludert) ikke hadde hørt om unggutten før sesongstart.

Les også

«Molde til Myra – og det blir en fest!»

Hannes Halldorsson viste at han er blant Tippeligaens beste keeper, og var enda bedre nå enn før EM. Hans autoritet der bak, hvor han har full kontroll på forsvarsfireren og ikke lot en ball glippe i feltet er svært imponerende. Spesielt imponerende er det at selv hvor mange Start-spillere som dekket opp for Halldorsson på hjørnespark, så var han enda først på ballen. Dette er en spiller Glimt kommer til å savne. Å erstatte han kan bli veldig vanskelig.

Utenom disse tre var det en ellers brukbar gjennomført kamp av Bodø/Glimt. Laget virket litt redd for å tape midtveis, da de på hver kontringsforsøk skulle kvitte seg med ballen fortest mulig. Litt mer ro her, og Glimt kan bli enda farligere fremover. I oppbyggingsfasen synes jeg også de mangler noe kreativ kraft, selv om Mathias Normann ser ut til å fylle denne rollen på sikt.

Med midtbanetrioen Jacobsen, Normann og Babenko får man ikke den spilleren som åpner opp rom for de andre og med den frekvensen i beina som for eksempel Henrik Furebotn. Sistnevnte er en spiller som kan dra av en mann, sette den avgjørende pasning og score fra distanse – noe han viste i kampen med sin scoring.

Les også

«Skuffende tap, lovende sesongstart»

Så har man Mathias Normann. Spilleren som startet som indreløper, men nå spiller den sentrale i midtbanetreeren. Han spiller ikke sin beste kamp for Bodø/Glimt, men har noe veldig spennende på gang. Med sitt overblikk for spillet og "guts" til å tørre en lang pasning og tørre et skudd kan han bli veldig god. Potensialet ser alle, det er bare at flyten i Glimt sitt spill ikke helt har vært der til nå i sesongen.

Når dette kommer seg og Normann får spillere som Morten Konradsen og Patrick Berg ved siden av seg kan han utvikle seg til å bli Glimts viktigste spiller. Dette er kanskje Aasmund Bjørkans viktigste signering i høst/vinter, da han overbeviste Normann om å bli i Glimt. Slike spillere vokser ikke på trær, og man har ikke råd til å tape slike talenter.

Så blir det nå spennende å se hvordan resten av sommeren og høsten blir for Bodø/Glimt, som må begynne å plukke flere poeng enn de har gjort til nå. Grensa på 30 poeng er innenfor rekkevidde, og nå ligger alt til rette for å starte en seiersrekke som kan sikre videre plass i Tippeligaen 2017. Førr evig!

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Supporter