Egersund-seier til ingen nytte - Ull/Kisa rykker opp

Egersund må spille nok en sesong i 2. divisjon.

Lars Jørgen Mork (til venstre) og Marcel Warwzynkiewick måtte innse at det ikke ble opprykk, selv med seier over Odda.
  • Kjell Åvendal

Egersund vant 2-1 i Odda i serieavslutningen i ettermiddag. Men i og med at Ullensaker/Kisa vant sin kamp mot Fana måtte "tigrene" nøye seg med andre plass i årets andre divisjon.

En plassering laget også fikk i fjor.

Egersund-scoring etter mange sjanser

Allerede nedrykksklareOdda satte en støkk i Egersund med to farlige sjanser før fem minutter var spilt, men utover omgangen festet gjestene fra Rogaland et spillemessig grep på kampen i medvinden. Odda forsvarte seg imidlertid klokt, og Egersund skapte få sjanser før Mathias Perttamo headet inn kampens første scoring sju minutter før pause.

Like etter pause hadde Perttamo sjansen til å doble ledelsen på en nesten identisk situasjon, men denne gang gikk ballen like til side for mål.

Egersund fortsatte å kjøre kampen rent spillemessig, men Odda utlignet midtveis i omgangen da innbytter Andreas Monsen satte ballen i mål etter et indirekte frispark innenfor sekstenmeteren.

Det siste kvarteret hadde Egersund flere farlige sjanser uten å lykkes, men fikk et fortjent vinnermål på overtid da Cato Hansen styrte inn Espen Rasmussens innlegg.

— Vi var nok forberedt på at seier i dagikke ville være nok til å rykke opp. Vi gjør en middelmådig første omgang, men er bra etter pause. Men igjen er vi ineffektive foran motstanderens mål. Og vi kan vel si at den største grunnen til at det er Ull/Kisa og ikke vi som rykker opp er at de har en Espen Standal, sier en fattet Egersund-trener Magnus Powell etter kampen. Standal, som i forrige kamp ble båret ut på båre, scoret tre av Ull/Kisas mål mot Fana i dag.

Status er altså at Ullensaker rykker opp med sine 58 poeng, mens Egersund ble stående med tre færre poeng.