Norges landslagsback om supporterbråket: - Kaos og skremmende

Omar Elabdellaoui er friskmeldt til Finland-kampen. Backen har vanskelig for å glemme storbråket i cupmøtet mot PAOK tidligere i påskemåneden.

Omar Elabdellaoui er friskmeldt og klar for kamp mot Finland tirsdag. Men han er fortsatt preget av en brutal opplevelse i Hellas tidligere i måneden.

Olympiakos-proffen ble rystende vitne til at PAOK-supporterne stormet banen under en gresk cupkamp samtidig som de avfyrte bluss og røykbomber på tribunen. Elabdellaouis trener Marco Silva ble også truffet av et plastbeger som ble kastet etter ham.

– Det var veldig brutalt. Det er ikke slikt du vil skal skje på en fotballkamp. Det var kaos og skremmende, sier landslagsbacken til NTB.

– Blir man redd?

– Ja og nei. Du føler sikkerheten er god, men fort kan det gå veldig galt, sier Elabdellaoui.

– Fotball skal være noe positivt og noe vi alle elsker. Når det blir såpass farlig med vold, ting som kastes rundt og folk stormer banen, er ikke det noe vi vil se. Det er ikke derfor vi elsker og spiller fotball, sier 24-åringen.

Les også

Høgmo varsler endringer før Finland-kampen

Mester på rekordtid

Om gresk fotball er plaget med supporteropptøyer, kan Oslo-mannen uansett glede seg over sportslig suksess. Olympiakos er for lengst seriemester i Hellas. Storklubben leder serien med 20 poeng.

– Vi ble seriemestere på rekordtid. Veldig gøy. Det handler om «winning mentality», altså å bli vant til å vinne fotballkamper. Selv på dager som ikke er veldig bra, må du vinne kamper, sier Elabdellaoui til NTB om hvordan den samme mentaliteten kan bli tatt med inn på landslaget.

Han sto over kampen mot Estland skjærtorsdag. En vond ankel har plaget backen.

– Det skjedde mot Anderlecht for en måned siden. Jeg tråkket over og fikk et slag i ankelen. Jeg var ute i tre uker, men var tilbake sist. Etter kampen gjorde det veldig vondt, sier Elabdellaoui.

Les også

Tilskuerbråk stoppet Elabdellaouis kamp

Kunne ikke spille

Han spilte mot Asteras i den greske førstedivisjonen for en uke siden, men ble likevel ikke med til Tallinn.

– Det handlet ikke om å stå over, jeg kunne rett og slett ikke spille den kampen. Jeg haltet etter forrige kamp. Heldigvis gikk det raskt over og det ble fort bra, sier backen.

Lørdag var han tilbake i aksjon på treningsfeltet i Drammen, hvor Per-Mathias Høgmo hadde lagt den første av tre treningsdager på norsk jord før tirsdagens møte med Finland.

– Den er friskmeldt, derfor er jeg her og skal trene med laget, sier Elabdellaoui om ankelen.

– Men du hadde spilt om det var VM-kvalkamp mot Tyskland?

– Jeg tror ikke det. Det så veldig dårlig ut, men jeg er glad det fort ble bedre, sier Elabdellaoui om sitt forfall til bortemøtet i et vinterlig Estland.

Etter treningen fikk landslagsspillerne påskefri i noen timer for å være sammen med familie og venner. Først sent 1. påskedag samles Høgmos menn igjen. (©NTB)

Hør siste episode av Aftenpodden Sport: