Fotball

AaFK satser offensivt mot Molde

Trond Fredriksen starter med både Franck Boli og Mos Abdellaoue mot erkerivalen.

TØFF KAMP: Aalesunds Franck Boli (til venstre) i duell med Jonas Johansen og Christian Landu-Landu i kampen mellom Aalesund og Tromsø på Color Line Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

  • Sveinung Nedregotten

AaFK har fått et oppsving i serien i det siste, med uavgjort borte mot Lillestrøm og storseieren over Tromsø (6-0) forrige helg. Sentral i disse kampene var spissene Franck Boli og Mos Abdelloue, som endelig fikk spille sammen på topp. Boli har nå scoret i tre strake seriekamper, mens Mos scoret tre mål både mot Tromsø og mot Herd i cupen på onsdag.

Trond Fredriksen har altså et spisspar i form, og ser derfor ingen grunn til å sette en av dem på benken til tross for at AaFK kan forvente en meget tøff bortekamp i Molde. Fredriksen fortsetter med 4-4-2, med en litt smal midtbane uten kantspillere, men med bra løpskraft og fysikk.

Braktap i Sarpsborg

Molde ble knust av Sarpsborg 08 forrige helg (0-4), og det var så vidt båten bar i cupen mot lille Grorund også (vant 3-2). Dermed er det helt sikkert et revansjesugent Molde-mannskap Ole Gunnar Solskjær sender utpå banen på Aker stadion i dag.

Molde har jo også et særdeles godt tak på AaFK, både hjemme og borte. De ti siste seriekampene har endt med Moldeseier, mens AaFK kun står med en seier på 20 forsøk i eliteserien, 3-2-seieren i det aller første oppgjøret mellom lagene i 2003. Dagens lagoppstillinger:

Molde (4-4-2): Horvath — Toivio, Gabrielsen, Forren, Flo - Ssewankambo, Singh, Aursnes, Hestad - Strand og Eyounoussi.

Benk: Linde, Gulbrandsen, Svendsen, Agnaldo, Rindarøy, Diouf og Strande

AaFK (4-4-2): Andreas Lie – Adam Örn Arnarson, Edward Skagestad, Oddbjørn Lie, Mikkel Kirkeskov – Vebjørn Hoff, Bjørn Helge Riise, Fredrik Carlsen, Peter Orry Larsen – Frank Boli, Mos Abdellaoue.

Benk: Cramer, Mäntylä, Martinussen, Gyasi, Marlinho, Fet og Hatlehol.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt7511134916
2Kristiansund750275215
3Molde7421179814
4Rosenborg84222013714
5Viking74031414012
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Molde FK
  3. Aalesunds FK