Fotball

Uniteds skrekkelige Old Trafford-statistikk fortsetter

Pepet av banen etter marerittkamp mot Southampton.

En frustrert Wayne Rooney måtte konstatere at Manchester United kastet bort to poeng hjemme mot Southampton. Foto: Andrew Yates, Reuters

 • Sindre Trygsland

Manchester United — Southampton 0-1

Da de røde fra Manchester gikk målløse av banen etter de første 45 minuttene hjemme mot Southampton, føyet omgangen seg inn i en etter hvert ganske lang rekke. Det er nesten fire måneder siden Louis van Gaals spillere scoret før pause på Old Trafford.

Les også

Da nimålsthrilleren ble avgjort, gikk Klopp av skaftet

Kritisk Thorstvedt

Riktignok har United plukket jevt og trutt med poeng på "Drømmenes Teater", men underholdningsverdien har det vært mye å utsette på.

— Det må forventes mer av United enn dette her. De må levere bedre, sa Erik Thorstvedt i TV 2-studioet i pausen, der han også snakket om Louis van Gaal, som han mener ikke er altfor opptatt av å underholde.

Les også

Dette er Premier Leagues raskeste spillere

Sist storklubben fikk hull på byllen før hvilen på eget gress var i Champions League-oppgjøret mot Wolfsburg i september, da Juan Mata utlignet på straffespark etter en drøy halvtime.

Les også

United-stjerne må opereres

Kun to lag har scoret færre mål på egen hjemmebane i inneværende Premier League-sesong enn United med sine 12: Lille Watford (11) og bunnlaget Aston Villa (8). Lørdag var de røde djevlene nok en gang tafatte i 0-1-tapet mot Southampton.

Mané nære i førsteomgang

United fikk en opptur med seier over Liverpool på Anfield forrige helg. I dag kom nedturen.

I de første 45 minuttene var det gjestene som var nærmest scoring, i en svært kjedelig omgang. Sadio Mané ble spilt alene med David De Gea, men klarte ikke å stokke beina, og dermed endte omgangen uten mål.

Etter 67 spilte minutter var skuddstatistikken 1-0 i favør hjemmelaget. Deres avslutning kom på et langskudd fra nederlandske Daley Blind.

Kaptein Wayne Rooney har fått en opptur på nyåret, der han har scoret viktige mål for storklubben, men lørdag var superstjernen igjen anonym.

Nesten ikke noe hadde skjedd på Old Trafford de første 86 minuttene, men så dukket en Southampton-debutant opp. Charlie Austin ble hentet fra Queens Park Rangers for bare noen dager siden, og trengte bare ti minutter på banen for å score sitt første for sin nye klubb.

Austin fikk stige upresset til vers på en dødball, og slike sjanser kan man ikke gi mannen som scoret 18 mål i fjorårets Premier League-sesong.

Like etter var det nære at gjestene doblet ledelsen, men en god redning av David De Gea forhindret 0-2. Fire minutter på overtid fikk hjemmelaget sin første gode mulighet, men Adnan Januzais avslutning gikk hårfint utenfor.

Hør den nyeste episoden av Aftenpodden Sport her:

 1. Les også

  Liverpool tok seg greit av Exeter

 2. Les også

  Kjempescoring av koreanske Son da Tottenham gikk videre

 3. Les også

  Liverpool enkelt videre mot lille Exeter

Premier League

SVUTMP
1Manchester City32235467234474
2Manchester United31189461342763
3Leicester City31175955371856
4West Ham United32167953421155
5Chelsea31159750311954
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Manchester United
 4. Southampton FC