Sparket Nilsen: - Dette er veldig tungt og sjokkartet

Steinar Nilsen fikk beskjed av styret om at han ikke lenger har tillit.

svp://13850?view=htg

Nilsen forteller at han fikk beskjeden om at han var ferdig som TIL-trener klokka 17 mandag. Tirsdag morgen offentliggjorde TIL dette på en pressekonferanse.

— Beskjeden kom som et sjokk. Dette er veldig tungt. Det er sjokkartede følelser, sier Nilsen på en pressekonferanse hjemme hos seg selv.

Klubbledelsen ville under pressekonferansen tirsdag morgen ikke begrunne avgangen. Dette fikk mye kritikk, og senere på dagen sendte TIL ut en ny pressemelding der de utdypet at det var misnøye i spillergruppen som lå bak.

Blir dyrt

Steinar Nilsen møtte pressen i sitt eget hjem i Tromsø tirsdag ettermiddag.

Sparkingen av Nilsen blir dyr for TIL. I kontrakten mellom klubben og Nilsen var det nedfelt hva slags sluttvederlag treneren skulle få, dersom treneren ble avskjediget. Dette var noe som Per Aronsen og Ulf Johansen langt på vei bekreftet på tirsdagens pressekonferanse.Og iTromsø kjenner til at Nilsen får ett års etterlønn – over 1 million kroner i etterlønn fra Tromsø Idrettslag.

– Det er ikke langt fra det som er reelt. Vi forholder oss til det som står i kontrakten. Vi ønsker å gjøre dette på en ryddig måte. Det har vi et veldig sterkt ønske om, sier TILs administrerende direktør Ulf Johansen.

Nilsen fikk beskjed om at han var ferdig som TIL-trener i kl. 17.00 mandag ettermiddag. Det fortalte han på en pressekonferanse på terrassen hjemme i Hagaveien i går ettermiddag.

– Beskjeden kom som et sjokk. Dette er veldig tungt. Det er sjokkartede følelser, sier Nilsen.

Johansen forteller at det var flere som snakket med Nilsen mandag og at treneren fikk beskjed om avsettelsen i sitt eget hjem mandag ettermiddag.

Nilsen selv ønsker ikke å kommentere opplysningene om at han får ett års etterlønn eller hvorvidt han fikk sparkingen over telefon.

— Jeg står rakrygget

— Begrunnelsen jeg fikk i går var at jeg ikke lenger hadde tillit fra styret. Jeg er skuffet over det som har skjedd, men er fattet, sier Nilsen.

Les også

Har Tromsø-toppene tatt brevkurs i dårlig ledelse?

Det var en rolig Nilsen som tok imot pressen i sitt eget hjem.

— Jeg står rakrygget og er stolt i forhold til den jobben vi har gjort i TIL. Måten vi har utviklet spillere på og måten vi har forholdt oss til budsjettet på. Vi har tatt tak i utfordringer som har vært, og det har vært en revolusjon i klubben med hensyn til økonomi. Dette har jeg forholdt meg til i min jobb.

— Jeg vil takke publikum og alle de frivillige. Det er forferdelig tungt å få en slik beskjed, men jeg respekterer det og ønsker styret lykke til med sitt videre arbeid. Jeg har ikke hatt et eneste usnakket ord med noen i styret i hele perioden, sa Nilsen.

Les også

TV 2-Davy: - Den mest snodige forestillingen jeg har sett

Ny melding fra styret

TIL utdypet tirsdag ettermiddag sparkingen av Nilsen:

"I forkant av styremøtet mandag ble styret gjort oppmerksom i et møte med representanter fra spillergruppa om at det har vært misnøye og slitasje i spillergruppen på grunn av lederstil. Dette er hovedårsaken til at styret har gått til det skritt å avsette Steinar Nilsen", skriver TIL i pressemeldingen.

Det i tillegg til svake sportslige prestasjoner skal ha vært årsak til sparkingen.

"Styret mener at Steinar Nilsen ikke har fått nok ut av dagens spillegruppe og dermed måtte noe gjøres for å styrke sjansene til å berge plassen i Tippeligaen. Vi mener at dagens spillerstall er god nok til at vi skal klare å fornye Tippeliga-kontrakten. Og i en situasjon hvor også de sportslige resultatene uteblir, mener et enstemmig styre at det beste for klubben vil være å fortsette uten Steinar Nilsen", skriver klubben videre.

— Ikke bitter

Steinar Nilsen virker overrasket over dette.

— Jeg er sjokkert og overrasket over at vi sitter her i dag, men fattet. Flere spillere har tatt kontakt med meg. De forstår ikke noe av dette og beklager det veldig.

— Det er første gang jeg hører det. Jeg har hatt evaluering med alle spillerne de siste månedene og medarbeidersamtaler. Det har ikke vært ett negativt ord. Jeg har aldri fått så mye ros som trener og leder. Det er jeg veldig stolt over, sa Nilsen.

- Er du bitter?, spurte pressen.

— Nei, sier Nilsen.

- TIL er meg og mitt

Han har også opplevd å få sparken som Brann-trener.

— Det var en helt annen situasjon og kan ikke sammenlignes. Dette kom helt uventet, sier Nilsen.

43-åringen vil ikke slutte å engasjere seg i det som skjer rundt gamleklubben.

— Akkurat nå er jeg avsatt som TIL-trener, men det er ingen som kan ta TIL vekk fra meg. TIL er meg og mitt. Ingen kan gjøre sånn at jeg ikke elsker den klubben, sier Steinar Nilsen.

Tromsø ligger på en skuffende 15.-plass i eliteserien. Bård Flovik overtar treneransvaret i klubben inntil videre.

svp://13850?view=htg

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering