Gerrard: - Tror jeg rekker å vinne ligagull

Steven Gerrard var sønderknust etter at gullet glapp, men er sikker på at dagens Liverpool-stall vil vinne gull en dag.

SKUFFET: - Jeg er sønderknust, sa Gerrard etter at gullet glapp.

Liverpools sesong har vært over all forventning, men søndag måtte Merseyside-klubbens supportere skuffet konstatere at Premier League-gullet går til Manchester City.

Et Liverpool inspirert av kaptein Steven Gerrard hadde lenge grepet om tittelen, men hjemmetapet mot Chelsea for to uker siden ble et vendepunkt.

Gerrard gjorde også en avgjørende feil i den kampen, da han skled i forkant av Demba Bas 1-0-mål.

HÅNET GERRARD: Et fly med banneret «United 20 - Gerrard 0 » fløy over Anfield søndag og hintet til at Gerrard aldri har vunnet ligaen, mens Manchester United har gjot det 20 ganger.

Mange har beskrevet dette som 33-årige Gerrards siste mulighet til å vinne ligaen, blant annet på grunn av at Chelsea og Manchester City har betylige mer ressurser enn Merseyside-klubben. Gerrard var åpenbart skuffet etter at kampen mot Newcastle var ferdig, men ser lyst på fremtiden.— Denne stallen kommer til å vinne Premier League. Det kan skje neste år, eller året etter, men jeg er sikker på at det vil skje, sier Gerrard til LFC TV.

— Jeg trodde jeg aldri skulle være med i et tittelrace igjen, for å være ærlig. Men etter å ha spilt med disse guttene denne sesongen er drømmen tilbake. Selv om jeg kanskje kun har et par år igjen tror jeg fortsatt at jeg kan klare det, sier Gerrard.

Sønderknust

- Kan du beskrive følelsene dine nå?

— Jeg er sønderknust. Å være så nære, og så falle sammen på slutten er vanskelig å svelge. På en annen side er jeg så stolt av gutta. Vi oppnådde det vi hadde som målsetning for mange uker siden, sier Gerrard.

— Vi må gratulere Manchester City. De var best over 38 kamper. Det er ikke bare negativt, neste sesong spiller vi i Champions League. Denne stallen har lært mye av å kjempe om gullet, sier Gerrard.

Fansen på Anfield sang for full hals etter kampen, og Gerrard hyllet supporterne.

— Jeg er sønderknust for dem, selv om vi gjorde det spennende for dem, og fikk dem til å drømme. Jeg er sønderknust at vi ikke klare å ta det ekstra steget, sier Gerrard.

Rodgers: Nå har vi troen

Brendan Rodgers så også mot fremtiden etter søndagens skuffelse.

— Det har vært en utrolig reise i år. Å avslutte med 12 av 14 seiere er en utrolig prestasjon av spillerne. Vi er et ungt lag, det har vært en storartet sesong. Vi har fått supporterne til å drømme, og det er jobben vår, sier Rodgers.

Neste sesong returnerer Liverpool til Champions League, etter et fravær på fire sesonger. Rodgers tror klubben kan kombinere europa-spill med et nytt tittelkappløp.

— Vi kommer til å legge til spillere og være klare til å kjempe igjen neste sesong, men nå har vi troen, sier Rodgers.