AaFK-treneren: - Odd er en perfekt mulighet for oss

Trond Fredriksen innrømmer at 0-4 mot Viking kom som et lite sjokk på ham. Men AaFK har ikke tid til å slikke sårene.

Triste greier: Trond Fredriksen (t.v.) og Karl Oskar Fjørtoft fikk skikkelig bakkekontakt sist mandag, da Viking feide inn fire mål på AaFK uten at tangotrøyene klarte å svare. Nå venter en enda bedre motstander fredag, nemlig Odd i Skien. - Vi liker slike utfordringer, sier Fredriksen
  • Helge Skuseth
    Helge Skuseth

For allerede fredag kveld er det ny kamp, mot Odd i Skien. Og der har ikke AaFK vunnet en eneste eliteseriekamp.

– Sier du det? Men da er jo dette en perfekt mulighet til å bryte nok en barriere. Vi hadde ikke vunnet på Ullevaal i eliteserien heller, før vi slo Vålerenga. Så vi blir ikke skremt av tidligere fiaskoer på Skagerak Arena, lover AaFK-treneren.

Men han vet utmerket godt at Odd er en formidabel motstander.

Løper mye

– Odd er et lag som løper veldig mye, stresser motstanderne og som også er flinke til å komme rundt på kantene og slå innlegg til hodesterke spisser. Men vi har vist at også vi har mye løpskraft i laget, så vi skal matche dem, lover han.

At kampen spilles allerede fredag, kun fire dager etter Viking-kampen, synes han er helt greit.

– Da får vi sjansen til å slå raskt tilbake etter tapet mot Viking, samtidig som vi får godt med hvile før Hødd-kampen i cupen neste onsdag. Så for oss er det helt greit å spille allerede fredag i Skien.

Snart klar

Islandske Aron Thrandarsson var spådd en storsesong for AaFK i år, men en kneskade har satt ham utenfor hele vårsesongen. Men han fikk en omgang for AaFK 2 tirsdag, og trener for fullt nå.

– Aron skulle være vår faste høyrekant i år. Med ham ute har vi brukt både Mos, Barrantes, Grytten og Orry der, og ingen av dem stortrives i den posisjonen. Det skal bli godt å få Aron tilbake, det gir oss enda mer kamp om plassene.

Det største problemet for AaFK er bakover.

– Vi sliter veldig med å holde nullen, og vi jobber kontinuerlig med saken, fastslår Fredriksen.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk