Fotball

Helland tilbake fra start

I Ingebrigtsens startoppstilling for første gang siden sesongåpningen.

TILBAKE FRA START: Pål André Helland.
 • Christian Skare Stendal

SKIEN (adressa.no): Pål André Helland var vinterens store formspiller i Rosenborg. Han scoret som på bestilling i oppkjøringen, og fulgte opp med samme taktikk i serieåpningen mot Aalesund.

Der rakk høyrevingen å finne veien til nettmaskene to ganger – i tillegg til å bomme på straffe. Men mot slutten av åpningskampen mot Aalesund fikk Helland kjenning med en strekkskade – en skade som har holdt ham ute av startoppstillingen siden den gang.

— Selvfølgelig spiller jeg

Mot Start torsdag kom han imidlertid inn som innbytter, og regelrett herjet med Start-back Robert Sandnes på en slik måte at Sandnes pådro seg rødt kort.

Etterpå var Helland i sedvanlig fleipende humør i pressesonen.

- Starter du mot Odd på søndag?

— Det må Kåre (Ingebrigtsen) svare på. Jeg kan gjerne begynne å ta ut laget, om jeg får lov til det. Men jeg er ikke helt der ennå, tror jeg.

- Prøv da.

— Jeg spiller mot Odd. Selvfølgelig gjør jeg det, sa Helland med et glis.

Og nå har bekreftelsen på nettopp det kommet. Helland går inn på høyrevingen, mens Tobias Mikkelsen flyttes over på venstre. Det betyr også at Riku Riski må finne seg i å sitte på benken.

Kan få luke

Der må også Liam Henderson finne seg i å sitte, til tross for at han har scoret tre mål på de to siste innhoppene i serien.

Rosenborg har hatt en strålende innledning på sesongen, og står med fire seire og én uavgjort på de fem første kampene. Odd, på sin side, gikk på sesongens første tap sist – da laget tapte 2-0 borte mot Sarpsborg.

Det betyr at RBK kan skaffe seg et forsprang på en av sine argeste konkurrenter på hele seks poeng dersom det skulle bli borteseier i Skien søndag kveld.

Slik starter RBK (4-3-3): André Hansen – Jonas Svensson, Holmar Eyjolfsson, Stefan Strandberg, Mikael Dorsin – Mike Jensen, Ole Selnæs, Fredrik Midtsjø – Pål André Helland, Alexander Søderlund, Tobias Mikkelsen

Benken: Alexander Lund Hansen, Riku Riski, Jørgen Skjelvik, John Hou Sæter, Tomas Malec og Liam Henderson

 1. Les også

  - Du har helt rett. Det er på høy tid med corner-mål.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Hvordan kunne trebroen kollapse? Dette er teoriene som diskuteres nå.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5