Fotball

Pågrepet for supporterdrap

En 28 år gammel mann har meldt seg selv for politiet og er pågrepet for supporterdrapet i Helsingborg.

Folk samler seg mot vold på stedet i sentrum av Helsingborg der en Djurgården-tilhenger ble drept før en kamp mellom Djurgården og Helsingborg søndag. Markeringen ble arrangert av supportergruppa til Helsingborg.
 • Hans O. Torgersen

— Nå skal vi gjennomføre et første avhør og deretter får statsadvokaten ta stilling til spørsmålet om pågripelsen, sier vakthavende befal hos politiet i Helsingborg, Kenneth Andersson, til Expressen.se.

Etter avhøret besluttet statsadvokaten å opprettholde pågripelsen av den mistenkte.

Ifølge Andersson finnes det informasjon i etterforskningen som peker i retning av 28-åringen. Han meldte seg på politistasjonen klokken 23.34 mandag.

— Han sa hvem han var og hva det gjaldt, og deretter ble han pågrepet, sier Andersson.

Mannen er dømt tidligere, men det er lenge siden og dessuten bare for «bagateller», ifølge svensk politi.

Ikke etterlyst

28-åringen skal ikke ha vært etterlyst, skriver Aftonbladet.se, som var først med nyheten om pågripelsen, men han skal ha vært en av personene politiet ønsket å snakke med etter bråket som oppsto.

Høgmo om supporterdødsfall: - Dypt tragisk

Det var søndag som en 43 år gammel firebarnsfar og Djurgården-supporter døde etter at han ble angrepet i Helsingborg sentrum like før starten av elitseriekampen i fotball mellom Helsingborgs IF og Djurgårdens IF.

43-åringen skal uprovosert ha blitt angrepet bakfra og slått i hodet med en flaske, har et vitne fortalt til Aftonbladet.se.

Angrepet av tre personer

På en pressekonferanse mandag fortalte politiet at de hadde fått et ganske klart bilde av hva som skjedde da 43-åringen ble mishandlet, skriver Aftonbladet.se.

— Han var der sammen med sin bror da de kom i snakk med gjerningspersonen og noen kamerater han hadde med seg. Jeg vil ikke kalle det en krangel, sa spaningsleder Caroline Aspinge.

Aspinge toner ned vitneutsagnene om at offeret ble sparket og slått etter at han var gått i bakken. Hun sier det bare var én person som slo ham i hodet, selv om det var flere personer med i gruppa.

Politiet ville ikke bekrefte hva slags gjenstand som ble brukt som slagvåpen.

Tenåring drept i Peru

Også i Peru skjedde en tilsvarende tragedie søndag. En tenåring ble drept da rivaliserende supportere barket sammen i forkant av en fotballkamp i Peru søndag.

Supporteren ble skutt i brystet og døde momentant, ifølge en talsperson for politiet. Det skjedde før kampen mellom Universitario, som er en av Perus mest populære klubber, og Sport Huancayo.

Etterforskningen tyder på at bråket oppsto mellom to rivaliserende supportergrupper fra samme klubb på grunn av en krangel om billetter. Flere klubber i Peru deler ut gratis billetter til forskjellige supportergrupper.

På grunn av hendelsen er Monumental stadion stengt i 30 dager, og Universitario må levere en rapport om sikkerheten på arenaen. Monumental har en tilskuerkapasitet på 70.000. Søndag ble også en svensk supporter drept etter å ha blitt utsatt for vold. Det skjedde i forbindelse med serieåpningen mellom Helsingborg og Djurgården.

(©NTB)

Les også

 1. – Utesteng dem på livstid

 2. Hamrén: - Noe er feil, noe er sykt

 3. Politiet etterlyser vitner etter supporterdødsfall

 4. Nannskog: - De som står bak bråket, er ikke supportere

 5. Høgmo om supporterdødsfall: - Dypt tragisk

 6. Han skulle jo bare på fotballkamp

 7. Politiet: - Vi gjør alt for å finne drapsmannen

 8. - Innfør en forbudssone rundt fotballarenaene

 9. - Dumt å si at det ikke kan skje i Norge

 10. Vil ha besøksforbud for fotballpøbler