Fotball

Skal i nye Lyon-samtaler til jul

Ulrik Yttergård Jenssen (19) fortsetter å levere solid for U21-landslaget.

Ulrik Yttergård Jenssen gjør det bra på det norske U21-landslaget. Her er han i forkant av EM-kvalifiseringskampen mot England.
 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø

BIEL/TROMSØ: Ulrik Yttergård Jenssen spilte 90 minutter for Norges U21-landslag da de spilte 1–1 borte mot Sveits i EM-kvaliken mandag kveld.

– Jeg synes Ulrik har gjort gode kamper for landslaget nå foruten om den ene grove feilen mot Kasakhstan og han har en veldig god treningshverdag i Lyon, der han ofte er og trener med A-laget, sier agent Kent Karlsen.

Norge står med to seire, én uavgjort og ett tap etter fire kamper, og topper nå gruppen med syv poeng.

Norge er nå halvspilt kvalifiseringen og har igjen en hjemmekamp mot Sveits, men hele tre bortekamper gjenstår, og de tre foregående kampene ble alle spilt på hjemmebane. Det betyr at det venter tre tøffe bortekamper gjenstår når kvalifiseringen starter opp igjen i september neste år.

Ulrik Yttergård Jenssens kontrakt med Lyon går ut til sommeren. Her er forsvarsspilleren i aksjon mot Arsenal på Emirates Stadium i oppkjøringen til årets sesong.

– Vi fikk med oss et viktig poeng i dag og EM-håpet lever før kvalifiseringen starter opp igjen til høsten, sier U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud til fotball.no.

I samtaler

Yttergård Jenssens kontrakt med den franske toppklubben går ut til sommeren og han kan fort havne i en ny klubb før kvaliken starter opp igjen.

– Vi skal ha nye samtaler med Lyon rundt juletider om veien videre. De er veldig fornøyd med Ulrik sin utvikling og han spiller fast i den franske reservelagsserien, samtidig er vi nok klar på at matcharenaen hans må opp fra sommeren, så hva som skjer er litt åpent. Det kan bli Lyon, men også andre klubber som kommer på banen, sier Kent Karlsen.

God utvikling

Karlsen er likevel klar på at treningshverdagen i dag er god nok enn så lenge.

– A-lagstroppen i Lyon består av 28-30 spillere og de 8-10 som ikke reiser med til Champions League trener med A-lagstrener sammen med de 2-4 beste fra B-laget. Der er Ulrik med, så treningshverdagen er god nok, men på sikt må han nok matches på et høyere nivå, så får vi se om det blir i Lyon eller ikke. Det er litt i det blå akkurat nå, men de er som sagt veldig fornøyde og han har den utviklingen de hadde sett for seg da de hentet ham, så gode prestasjoner på landslag og trening vil nok øke sjansene for et nytt tilbud fra Frankrike, sier Karlsen.

Les også

 1. Elyounoussi og Sørloth reddet Norge fra flaut poengtap

 2. TIL-talent skal trene med Fiorentina

 3. Tromsø-talent kobles til Bayern München: - Helt ukjent for meg

 4. Her er Smeruds utvalgte på U21-landslaget

 5. Veton Berisha scoret i derbyseier

 6. Semb om talentboomen: - Jeg tror vi har fortalt dette før

Les mer om

 1. Fransk fotball
 2. Norge U21
 3. Olympique Lyon
 4. Ulrik Yttergård Jenssen