Fotball

Sørloths klubb utestengt fra europeiske turneringer

Den tyrkiske serielederen Trabzonspor, med norske Alexander Sørloth som storscorer, ble onsdag utelukket fra europacupene kommende sesong.

Alexander Sørloths klubb Trabzonspor er av Uefa utelukket fra europacupspill kommende sesong. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN NORWAY

  • NTB-AP

Uefa straffer klubben for ikke å ha innfridd pålagte regnskapsmål. De stammer fra en tidligere inngått avtale om betingelser for å unngå sanksjoner for brudd på regelverket om økonomisk fair play (FFP).

Trabzonspor topper tabellen i tyrkisk eliteserie på bedre målforskjell enn Basaksehir før serien neste uke sparkes i gang igjen etter koronaviruspausen.

Utelukkelsen gjøres gjeldende dersom Trabzonspor kvalifiserer seg til en av Uefas klubbturneringer en av de to neste sesongene. Det betyr at Trabzonspor ikke får delta i mesterligaen eller Europaligaen kommende sesong.

Manchester City er tidligere blitt utelukket fra europacupene for brudd på FFP-reglementet, men den engelske klubben har anket straffen til Idrettens voldgiftsrett (CAS), som skal avholde en høring i saken neste uke.

  1. Les også

    Sørloth ferdig med karantene – ligaen starter 12. juni

Les mer om

  1. Trabzonspor
  2. Alexander Sørloth