Fotball

Solskjær kritiserer journalister: – Jeg kunne gjort det mye bedre. Garantert.

I et lengre intervju med TV 2s Truls Svendsen letter Ole Gunnar Solskjær (42) på sløret.

Ole Gunnar Solskjær, her fra tiden som Cardiff-manager, snakker for første gang litt om tiden som manager på balløya.
 • Fredrik Saltbones
  Fredrik Saltbones

Den tidligere Manchester United-spilleren, som senere har vært trener og manager i Molde og Cardiff, møter TV 2-profilen i forbindelse med innspillingen av TV-programmet Truls – Oppdrag Norge.

42-åringen, som sjelden gir intervjuer, snakker blant annet om tiden i Cardiff, fotballkarrierens høydepunkter og fremtiden i det 25 minutter lange intervjuet, men Solskjær kommer også med et stikk til norske og utenlandske journalister.

 • Tror du Solskjær ville blitt en god sportsjournalist? Stem lenger ned i artikkelen!

Da Truls Svendsen spør om hva Solskjær ville drevet med hvis han ikke ble fotballproff, svarer den norske Manchester United-legenden at han sikkert ville blitt regnskapsfører eller drevet med noe annet arbeid med tall. En gang i tiden vurderte han også å bli journalist, forteller han.

Kritiserer nåtidens sportsjournalistikk

– Men jeg er glad jeg ikke ble det, sier Solskjær til TV 2 — før han fortsetter:

– Jeg skulle skrevet veldig mye bedre enn mange som skriver i dag. Det kan jeg garantere. Jeg er så interessert i fotball at jeg er mer interessert i å lese om fotballkampen enn om han ene som kjøpte seg hund i går, som hoppet over bekken, eller et eller annet. En som har spilt to gode kamper og skal spille på landslaget. Det synes jeg ikke er god journalistikk, sier Solskjær i TV 2-intervjuet.

Bertil Valderhaug, redaktør i 100% Sport, ønsker Solskjær velkommen til å komme med sine bidrag i spaltene.

Redaktør: – Han er hjertelig velkommen!

– Jeg skulle gjerne sett at Ole Gunnar Solskjær skrev om fotball hos oss. Han er hjertelig velkommen til å fylle spaltene våre med innsikt og fotballfaglig tyngde. Det er jeg sikker på at han hadde klart på en god måte, sier Bertil Valderhaug.

Når det gjelder kritikken fra Solskjær, sier han:

– Han har sikkert satt det på spissen, men det er en daglig utfordring for mediene å blande det som er populistisk med det som har faglig tyngde på en god måte.

Saken fortsetter under pollen:

For første gang snakker Solskjær om tiden i Cardiff, der han måtte ga av i september i fjor.

– Du lærer. Du ser at du har mye du kunne ha gjort bedre. Noe gjorde du bra. En kan ikke gjøre annet enn å se framover, sier Solskjær om tiden i den walisiske klubben.

Fikk du med denne? Sir Alex advarte Solskjær på det sterkeste: — Dømt til å bli et mareritt

– Godt å være borte fra media

Den siste tiden har 42-åringen bidratt som trener på sine egne barns lag i barndomsklubben Clausenengen og han har samtidig bidratt på enkelte treningsøkter for 1. divisjonslaget Kristiansund.

– Det er godt å være borte litt fra media og det søkelyset. Jeg har hatt mange, mange år både i Manchester og i Molde, og så ble det ikke så veldig lenge i Cardiff, så det er deilig bare å lade batteriene igjen, forteller han.

Den siste tiden har det versert rykter om at Solskjær skal ha takket nei til et tilbud om å igjen bli Molde-trener. Hovedpersonen selv bekrefter at han har fått nye tilbud, men sier ikke noe om hvor tilbudene har kommet fra.

– Jeg lader opp batteriene. Jeg har hatt veldig mange tilbud, men ikke de rette, sier Solskjær til TV 2. * Sett denne? Solskjær danker ut Cantona på Uniteds «røverkjøp-liste»

Les også

 1. Beckham skjulte vindrikking for Ferguson

 2. Sir Alex advarte Solskjær på det sterkeste: - Dømt til å bli et mareritt

 3. Solskjær mener Moldes innstilling endret seg etter at de brøt Rosenborgs gullrekke

 4. Kan disse trenerne være noe, Tromsø?

 5. Lars Tjærnås har tatt ut erkerivalenes drømmelag. Én av disse blir vraket

 6. Solskjær danker ut Cantona på Uniteds «røverkjøp-liste»

Les mer om

 1. Manchester United
 2. Molde FK
 3. Ole Gunnar Solskjær