Firemålstap i Ødegaards hjemmedebut

Martin Ødegaard kom inn etter pause på stillingen 0–3.

Martin Ødegaard spilte hele annen omgang i Vitesses 0-4-tap hjemme mot Ajax.
  • NTB

Martin Ødegaard fikk sin debut for Vitesse forrige helg. Som for en uke siden startet han søndagens oppgjør på benken, men 19-åringen slapp til ved starten av annenomgangen. Da var stillingen 3-0 til Ajax.

Gjestene gjorde kort prosess i Arnheim. Hakim Ziyech, Klaas-Jan Huntelaar og Dusan Tadic ble alle målscorere før de 20 første minuttene var unnagjort. Huntelaar scoret igjen i det 58. minutt.

Ødegaard viste sine kvaliteter på Vitesses midtbane, men vertene klarte aldri å redusere stortapet på eget gress. Det var første gang i høst at Vitesse sto tomhendt igjen. Arnheim-klubben står med fem poeng.

PSV Eindhoven topper tabellen med full pott. Ajax er toer med sine ti poeng.

Les også

Derfor har Nederland blitt favorittlandet til norske fotballproffer

Johnsen-scoring

Bjørn Maars Johnsen fikk nettsus, men den norske kontingenten i AZ Alkmaar måtte tåle 2-3-tap for Heracles.

Utover Johnsen-scoringen i det 85. minutt fikk ikke de norske proffspillerne i nederlandsk fotball noe særlig å juble for søndag.

Det så riktignok lystig ut da Myron Boadu ga AZ borteledelse allerede etter to minutters spill, men halvveis ut i førsteomgangen var lagene like langt. Mohammed Usman ga Heracles 1-1.

Les også

Tenåring holder ham ute av laget, men landslagsspissen har svaret klart

Bjørn Maars Johansen scoret for AZ Alkmaar i 2-3-tapet borte mot Heracles.

AZ var ubeseiret på sine tre første ligakamper, men søndag klarte ikke Alkmaar-klubben å unngå sesongens første tap i æresdivisjonen. Det sørget Kristoffer Peterson og Lerin Duarte for med hver sin scoring i det 50. og 60. minutt.

Bjørn Maars Johnsen kom innpå tre minutter etter Heracles' 3-1-scoring. På tampen kunne den norsk landslagsspissen trekke litt på smilebåndet. Han scoret da sitt andre ligamål i høst.

Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson spilte som vanlig hele kampen for AZ, som står med sju poeng etter fire kamper.

Samtlige av de norske spillerne som var i aksjon i Nederland søndag, er med i landslagstroppen til Nations League-kampene mot Kypros (6/9) og Bulgaria (9/9). (@NTB)

https://api.schibsted.tech/proxy/content/v3/publication/sport/multimedias/ef81d1f9be90162f9afe7244bccf70a7/Pelt%2031.08