Fotball

Aalesund vil hente Mathisen

Han scoret ni mål på 22 kamper i 2010. Nå håper Aalesund at Alexander Mathisen nok en gang skal banke inn mål på Color Line stadion.

ØNSKET: Alexander Mathisen kan vøre på vei tilbake til Aalesund. - Han er en god fotballspiller som trenerne våre kan tenke seg dersom enkelte ting faller på plass, sier AaFK-direktør Henrik Hoff.
  • Eirik Nesset Hjelvik
    Eirik Nesset Hjelvik

26-åringen var fredag tilbake på Sunnmøre. Der møtte han AaFK-ledelsen, og beskjeden var klar: Alexander Mathisen er ønsket tilbake i AaFK-drakta.

— Alexander er en god fotballspiller som trenerne våre kan tenke seg dersom enkelte ting faller på plass, sier AaFK-direktør Henrik Hoff til smp.no.

Aalesund ønsker blant annet å sjekke Mathisens sykdomshistorikk skikkelig. Derfor gjennomgikk han en legesjekk allerede fredag.

Måtte operere

Etter tre år i Aalesund valgte Alexander Mathisen å prøve seg i belgiske Lierse foran 2011-sesongen. Det ble et langt sjukdomsmareritt. En infeksjon i magen endte til slutt med operasjon. Først i år har han virkelig vært i gang igjen.

— Jeg har brukt året i år til å komme skikkelig tilbake. De siste månedene har jeg følt at formen har vært veldig bra. Jeg føler jeg er på det nivået da jeg dro til Belgia. Forhåpentligvis har jeg i tillegg lært litt av de siste årene, sier Alexander Mathisen.

Han og Aalesund har startet forhandlingene med tanke på en kontrakt. Foreløpig har ikke lengden vært tema.

— Vi må ha en oppsummering på stadion mandag for å finne ut om alle ting faller på plass. Men vi er positivt innstilt overfor Alexander, sier Henrik Hoff.

Snakker med flere klubber

Alexander Mathisen spilte i år for Hønefoss. Han startet 13 kamper og kom inn som innbytter i sju. Totalt ble det tre mål. Det holdt ikke til å redde klubben fra nedrykk.

Mathisen hadde kun kontrakt ut årets sesong med Hønefoss. Med tanke på at Aalesund over lengre tid har jaktet en billig kantspiller tyder mye på at partene kommer til enighet om en kontrakt.

— Jeg har hatt noen innledende samtaler med andre klubber, men Aalesund er det mest konkrete. Og rent sportslig og trivselsmessig er Aalesund veldig interessant, sier Mathisen.

Han kjenner fortsatt mange i Aalesund. Dessuten mener han klubben har tatt store steg siden han var der sist.

— Aalesund har et godt lag, et bra trenerteam og mye kjekke folk rundt klubben. Jeg føler meg trygg på at klubben kommer til å kjempe i toppen neste år, og det hadde jo vært litt artig å være med på det, sier Mathisen.

NB: Alexander Mathisen var også i samtaler med AaFK foran fjorårssesongen. Den gang endte det med at kantspilleren ikke fikk et endelig tilbud om å bli AaFK-spiller.

Les også

  1. Jo er Norges største back-trussel

  2. Gullgrossisten

Eliteserien

SVUTMP
1Molde1493234132130
2Bodø/Glimt1474329151425
3Kristiansund137241312123
4Rosenborg146442619722
5Vålerenga145632520521
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien