Fotball

Dette er Branns to muligheter

<p>Brann-styret behandlet spillernes evaluering av trener Rune Skarsfjord lørdag, uten å konkludere.</p>

brannlead
 • Anders Pamer
 • Jørn-arne Tomasgard

— Vi har hatt en presentasjon til styret av tilbakemeldingene fra spillerne. Det tar styret til etterretning. Det har vært ryddig og greit. Dette tar tid, det er andre grupper som skal komme med sine innspill. Vi har fått spillergruppens skriftlige tilbakemeldinger, men er ikke ferdig med evalueringen. Det blir en langsiktig prosess. Men utgangspunktet er at Skarsfjord har gjort en god jobb og skaffet gode resultater. Holdningen er at klubben er godt fornøyd, sa daglig leder Roald Bruun-Hanssen til Bergens Tidende da han kom ut døren fra administrasjonen på Brann Stadion ved 18.00-tiden lørdag kveld.

- Enig om å være profesjonelle

Branns daglige leder opplyste også at han hadde hatt møte med spillergruppen på dagtid lørdag.

- Vi hadde møte i garderoben med spillere og trenere. Der var innstillingen at OK, kanskje ikke alle er enig, men vi skal gjøre jobben vår og være profesjonelle, sier Bruun-Hanssen.

Bruun-Hanssen henviser til Bergens Tidendes oppslag fredag hvor det ble avdekket bred misnøye med trener Rune Skarsfjord. Det førte til at spillere og støtteapparat fredag satte seg ned for å evaluere sesongen, med særlig vekt på Rune Skarsfjords rolle og tillit. Lørdag mottok Roald Bruun-Hanssen en skriftlig innstilling fra spillerutvalget hvor det, som Bergens Tidende omtalte lørdag, kom frem at misnøyen med Skarsfjord i realiteten er en ren mistillit fra ganske nøyaktig halvparten av spillerne i Brann.

Slik Bergens Tidende forstår det, er det to mulige utfall i trenersaken:

a) Rune Skarsfjord får sparken.

b) Brann beholder Skarsfjord, og kontakter samtlige kritiske spillere for å høre om dette er et utfall som kan aksepteres eller om de i fellesskap skal søke å finne nye arbeidsgivere til dem.

Ryddig og effektivt

— Vi skal behandle denne evalueringen alvorlig. Samtidig er det slik at Rune Skarsfjord har kontrakt med Brann ut 2014. Han har vår fulle tillit, sier daglig leder Bruun-Hanssen.

- Er det noe som ikke kan endre seg?

— Jeg svarer på hvor vi står pr. i dag. Pr. i dag er Rune Skarsfjord vår trener og har vår fulle tillit.

Skuffelse

Bruun-Hanssen snakket lørdag foran samtlige Brann-spillere. Han uttrykte skuffelse fordi han mener spillerne har lekket opplysninger til Bergens Tidende i en prosess som skulle vært holdt internt.

— Sakens natur gjør at vi er nødt til å behandle denne saken relativt effektivt, altså i løpet av relativt kort tid. Samtidig er det slik at vi må gjøre dette arbeidet på en ryddig måte, sier Bruun-Hanssen.

I motsetning til spillerne, har Rune Skarsfjord full anledning til å uttale seg. I går ga han uttrykk for at en situasjon hvor halvparten av spillerne vil ha ham vekk, ikke er så dramatisk som det høres ut. I motsetning til fredag, hvor han sa han var overrasket over misnøyen som kom frem, sa han i går at det ikke var «helt uventet».

— Jeg er ikke helt overrasket over dette. Når man kjører et så pass tøft opplegg som det jeg har gjort i løpet av de årene jeg har vært trener her, blir det gjerne litt slitasje. Det koster å dra opp ting til overflaten. Samtidig er det slik at jeg kan være for tøff noen ganger. Derfor har jeg bedt om kontinuerlige tilbakemeldinger. Den siste evalueringen jeg fikk fra spillerne dreide seg først og fremst om utvalget av pålegg i felleslunsjen, hevder Skarsfjord.

- Økt respekt

Det var definitivt ikke mangel på røkelaks og roastbiff som ble luftet fredag ettermiddag. Der skal den ene etter den andre av spillerne ha tatt opp sine ankepunkter mot treneren. Og der Skarsfjord tidligere har påpekt at dette var en evaluering som skulle ta for seg alle sider ved arbeidet som er blitt gjort i år, hadde han en annen versjon i går.

— Jeg skjønte jo at de skulle evaluere meg. Jeg er jo ikke dum. Men om halvparten av spillerne vil ha meg bort, er ikke det et så unormalt tall. Det er tross alt mange som vil beholde meg.

- Føler du at tilliten er så tynnslitt at du vurderer din egen stilling?

— Nei, jeg føler det ikke sånn. Jeg gleder meg til å få vite utfallet av evalueringen og å gå gjennom den.

- Dersom du fortsetter i jobben, hva skjer da med de spillerne som tydelig har uttrykt sin mistillit til deg?

— På mange måter har jeg fått økt respekt for dem. Men jeg har ikke behov for å identifisere personer. Kun saker. Det er sakene, hva spillerne er kritisk til, jeg er interessert i å se på.

- Samtidig er det viktig å huske på at vi trenere også har evaluert spillerne. Det kommer frem masse mot dem også i denne evalueringen, legger han til.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

 1. Les også

  Skarsfjord lover å behandle kritikerne med respekt

 2. Les også

  Skarsfjord er glad &laquo;gørret kommer på bordet&raquo;

 3. Les også

  Jaiteh følte seg presset ut av Brann

 4. Les også

  Kjenner situasjonen igjen fra Haugesund

 5. Les også

  Halve troppen vil kaste Skarsfjord

 6. Les også

  Tror ikke bråket påvirker

 7. Les også

  - Selvfølgelig er det noe misnøye

 8. Les også

  Spillerne evaluerte Skarsfjord skriftlig

 9. Les også

  Brann-spillerne splittet i synet på Rune Skarsfjord

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SPORT
  Publisert:

  Den 49 år gamle rapperen er like godt trent som en fotballproff. Testresultatene er knapt til å tro.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5